Néptáncosok

2023.01.05. 19:56

Megkezdte a próbákat a Pántlika együttes Csornán

Nem tartottak hosszú év végi, év eleji szünetet a csornai néptáncosok, a Pántlika együttes tagjai már e héten megkezdik a próbákat. Egy székesfehérvári szakember, Molnár Gábor irányításával új koreográfiát tanulnak be, melyet áprilisban, a táncvilágnapi rendezvényükön mutatnak be először.

kisalfold.hu

A táncosok ünnepi műsorral búcsúztak az óévtől decemberben. Fotó: Tóth Attila

– A felkészülés már tart egy ideje, a napokban intenzív próbák lesznek az együttes számára – tudtuk meg Lengyel Ágnestől, a Pántlika művészeti vezetőjétől. Hozzátette: megrendezik idén is a farsangi forgatagot, amely ma már hagyományos megmozdulása a csoportnak. – Ez egy februári jelmezes, hangkeltős felvonulás a városközpontban, aminek része a farsangi mulatság, a farsangi hagyományok bemutatása is. A közönség nagyon kedveli, ezért nem mulasztjuk el ebben az évben sem.

A Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskolában jövő héten kezdődik az oktatás. A gyerekek készülnek a félévi vizsgaelőadásra, melyen a szülők is betekintést nyerhetnek az intézmény munkájába, illetve láthatják gyermekeik fejlődését. „A pántlikások és a művészeti iskolások év végén egy ünnepi karácsonyi műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek, illetve a Boglya együttes koncertezett. Jó hangulatban köszöntünk el tehát az óévtől és bízunk benne, hogy az új is hasonló örömöket hoz, mint 2022” – tette hozzá Lengyel Ágnes.

A táncosok ünnepi műsorral búcsúztak az óévtől decemberben. Fotó: Tóth Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában