Szívszorító történet

2023.01.01. 06:55

Csatajelenetben kapott szerepet Milly, a háromlábú kölyök

Móricz Zsigmond Tündérkert című regénye alapján azonos címmel filmsorozat készül, melynek egyik jelenetében szerepet kapott Milly, a háromlábú szuka kölyökkutya, aki egy jószívű kamionosnak és a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület gondoskodásának köszönhetően maradt életben.

Szinak Evelyn

Milly jobb mellső lábát amputálni kellett. A kutyus a Tündérkert egyik csatajelenetében kapott szerepet. Fotó: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület

Mandel Géza, a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, Milly története drámaian indult, ugyanis az elütött kölyökre a nyár során egy kamionos talált rá a 13-as úton, Csép közelében. A sofőr a sérült állattal a menhelyre sietett.

„A kutyusnak eltört a bal hátsó lába, ami a kezelésnek köszönhetően rendbe jött. Azonban észrevettük, hogy gond van a jobb mellső lábával is, amit nem tudott mozgatni. Kiderült, hogy idegi sérülésről van szó. Két hónapig próbálkoztunk gyógyszerekkel és fizioterápiás kezelésekkel, de sajnos az ideget nem sikerült feléleszteni, ezért amputálni kellett a lábát” – tudtam meg Mandel Gézától. 

A kutyák és a macskák képesek arra, hogy három lábon is teljes életet éljenek. Milly sem volt kivétel ezalól, egy igazán életvidám, mozgékony és szívesen tanuló kislány lett belőle, aki jól kijön állatokkal és emberekkel egyaránt. Nevét egyébként onnan kapta, hogy az életét megmentő kamionsofőr a komáromi malomba szállította a gabonát. A kis szuka most a becslések szerint 8 hónapos lehet, keverék, a fejformája alapján az egyik szülője biztosan német juhász volt. 

Millyt ideiglenesen a Rex egykori tagja, Selmeczy Helga fogadta be, aki maga is foglalkozik fizioterápiával. Kettesben gyakran járnak ki az ürömi menhelyre, itt figyelt fel a háromlábú, életvidám kölyökre Demeter Attila, aki kapcsolatban áll a Tündérkert stábjával. A Tündérkert egy készülő sorozat Móricz Zsigmond azonos című regénye alapján.

A stáb forgatott Pátyon és a komáromi Monostori Erődben is. Millyt „kölcsönkérték” az egyik forgatásra, melyen egy csatajelenetben kapott szerepet és vált ezzel megyeszerte híressé. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában