Gasztro

2023.01.21. 15:00

Böllérmáj- fesztivál Kapuváron februárban

Február 18-án immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált, melyre várják a főzőcsapatok jelentkezését felnőtt és ifjúsági korosztályban.

kisalfold.hu

A helyszín ezúttal is a KRESZ-­parkban lesz. Három kategóriát írnak ki, az egyik a kapuvári böllérmáj, amit minden csapatnak kötelező készíteni a szervezőktől térítésmentesen kapott 2 kilogramm máj és 1 kilogramm velő felhasználásával. Aki csak házi sütemény kategóriában indul, annak természetesen nem kell, ami a következő kategória. A harmadik az egyéb szabadon választott étel, ez esetben az induló csapat maga dönti el, hogy az általa hozott alapanyagok felhasználásával milyen ételt készít. A zsűrit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Szabadtűzi Lovagrend étekbírálói alkotják, mindegyik kategóriát külön értékelik és díjazzák. 

Díjak: fődíj-vándorserleg, arany, ezüst, bronz minősítés és különdíjak. A versenyre nevezési díj nincs. Jelentkezni Magyar Lászlónál, az Íz­­vadÁszok egyesület vezetőjénél lehet a [email protected] e-mail-címen, a +36-20/514-4143-as telefonszámon vagy a közösségi oldalán keresztül. Ott, illetve az ÍzvadÁszok Kapuvár Gasztronómiai Egyesület Facebook-oldalon minden részlet megtalálható a versenyről. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában