Nincs karácsony a csornai szánhúzó Trabant nélkül

2022.12.04. 13:18

Ünnepi díszbe öltöztek a települések szerte megyénkben - galéria, várjuk Olvasóink további fotóit!

Mosonmagyaróvártól Fertőendréden és Szanyon át Eneséig karácsonyi dekoráció felfedező körútra invitáljuk az olvasóinkat a megye kisebb-nagyobb településeire.

kisalfold.hu

Mészáros Boldizsár rengeteg felfedeznivalót talált Csornán. Fotók: Kustor Réka

Takarékosság ellenére sem hiányzik az ünnepi hangulat

Enesén az önkormányzat dolgozói és a helyi faluszépítők ismét tevékenyek voltak. Mesterházy József polgármester elmondta: bár az energiatakarékosság jegyében kevesebb a világítás, a karácsonyi hangulat nem hiányzik a faluból.

Az iskola, óvoda, önkormányzat épülete, a falu központi helye kapott díszítést. A település karácsonyfája, a templomkerti betlehem, a faluszépítők által a központi vendéglőhöz vagy a vasúti átjáróhoz készített egyedi dekorációk látványa mind-mind szebbé teszik a várakozás idejét.

Modern, jól variálható fotóhely Szanyban

Csornán a hűs idő ellenére melegséget árasztó, ünnepi fényárban úszó nappalibelső mellett sok díszt fedezhetnek fel és a szánhúzó Trabant sem hiányozhat. Alig egy éve alakult a Szany Nagyközségért Egyesület, kreatív tagjai egy modern, jól variálható fotóhelyet alkottak, melynek egyik oldala az önkormányzatra, a másik a kastélyra néz.

– Szeretnénk a falu központi részén egységes arculatot kialakítani – kezdte Hári-Pethő Adrienn egyesületi vezető, aki bízik benne, hogy elnyeri az emberek tetszését az alkotásuk. – Az adventi kalendáriumnak pedig mindennap kinyílik egy ablaka, benne egy mécsessel – tette hozzá. Ötleteik, terveik vannak még bőven. – A mostani, nehéz időben fontos, hogy békében, egyetértésben éljünk, ezért is gondoltam arra, hogy a helyi egyesületeket megszólítva közös programot rendezzünk december 18-án – beszélt a közelgő rendezvényről.

A felvételen az ásványrárói Béres Zoé látható, akinek nagyon tetszik a mosonmagyaróvári Régi vámház teret díszítő ünnepi dekoráció. Fotó: Kerekes István

Mikulás-ház Mosonmagyaróváron

A Sopron–Fertő térségben Fertőendréden a polgármester, Horváth Attiláné elmondta: a betlehem és a felajánlásból készített adventi koszorú mellett lámpások, hóemberek, rénszarvasok színesítik a faluképet. Újrahasznosítva az anyagokat, amit tudnak, maguk készítenek.

Mosonmagyaróváron a Régi vámház téren állítják fel a mindenki karácsonyfáját, ahogy a Mikulás-ház is itt található. Rénszarvasokkal, gyertyát imitáló farönkökkel, vidám manófigurákkal igazán kedvelt, fotózkodásra alkalmas helyszín lett, amit szívesen keresnek fel a családok.

A felvételen az ásványrárói Béres Zoé látható, akinek nagyon tetszik a mosonmagyaróvári Régi vámház teret díszítő ünnepi dekoráció. Fotó: Kerekes István

Dekorálás Kisbodakon

Kisbodakon a Nők Kisbodakért nevű egyesület tagjai készítik a dekorációt. – Az adventi időszakban egy jótékonysági programot szervezünk, amelynek a bevételét is a dekorálásra fordítjuk – mondta el Kondorné Bertalan Erzsébet.

– Rendszerint mindenki hozza a saját ötletét. Reméljük, ezzel mosolyt csalhatunk az emberek arcára és barátságosabb lesz a környezetünk, mi pedig örömünket leljük a dekorálásban.

Várjuk a fotóikat az elkészült települési dekorációkról a [email protected] e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában