"Szívügyünk a mozgás"

2022.12.02. 11:01

Fogyatékossággal élők és épek együtt sportoltak Győrben - Sok-sok fotó

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A győri Széchenyi-egyetemen tartották meg a Fogyatékossággal Élők Világnapjához kapcsolódva a „Szívügyünk a mozgás” programsorozat zárórendezvényét.

A győri EMBERsÉG DSE által szervezett négyalkalmas programsorozat utolsó rendezvényének adott otthont az egyetemi csarnok. „A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” pályázat részeként megvalósuló rendezvényen az összefogás, az önkéntesség és a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő embertársaink elfogadása, valamint az inkluzivitás is fontos hangsúlyt kapott minden alkalommal.

Az utolsó állomáson a Bárczi Gusztáv EGYMI, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, az Esély Közhasznú Nonprofit Kft., az Értelmileg Sérültek és Segítőik Megyei Egyesülete, a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesülete, a Radó Tibor, a Szabóky Adolf-iskola vett részt. Hat feladatot kellett teljesíteni, mindenhol 10-10 percet eltöltve, ami így egy óra mozgást jelentett. Az eseményen segítettek a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapatának játékosai is, így Török Ágnes, Dubei Debóra, Weninger Virág, Bach Boglárka és Rozmán Lilla a kosárra dobásban segítette a résztvevőket. 

Kertész Tamás, az EMBERsÉG DSE elnöke azt emelte ki, hogy az esemény a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódik. A fizikai aktivitásra épülő programok mellett első ízben adták át az Emberség-díjat, melyet a két éve elhunyt dr. Gönczöl Lászlóról, az egyesület alapítójáról, örökös tiszteletbeli elnökéről neveztek el a szervezők, akik ezzel az egészségkárosult embertársaink számára kiemelkedő szakmai és közösségi tevékenységet nyújtó személyeket vagy kollektívájukat ismerik el.

Az elismerést Bella Ilona Ildikó vehette át, aki az Apáczai-karon végzett, és a szépkorúak reggeli tornáját irányítja, emellett a fogyatékossággal élőkkel is dolgozik.

Az eseménnyel párhuzamosan a négy állomáson azt is keresték a szervezők, melyik Győr legsportosabb városrésze. Ennek eredményét a következő napokban összesítik – szerencsére mindegyik alkalommal sokan vettek részt a fizikai aktivitásokon –, és a győztest szép serleggel jutalmazzák, de ahogyan Kertész Tamás fogalmazott: mindenki győztes volt, hiszen a sport összeköt, és az egészségünk megóvása érdekében mindenkinek szívügyének kell lennie a mozgásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában