Flesch-központ

2022.12.01. 10:17

Elismerés Mosonmagyaróváron - Kelemen Benő Benjaminé a díj

December 18-ig látogatható a Flesch-központban az Art Flexum Művészeti Társaság Téli Tárlata. A kiállításon Kelemen Benő Benjamin grafikus vehetett át díjat.

kisalfold.hu

A művészeti társaság Téli Tárlata december 18-ig látható. Fotó: K. I.

Immár hagyománya van annak, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Prima díjjal kitüntetett Art Flexum Művészeti Társaság Téli Tárlattal mutatkozik be. A napokban 24 alkotásból nyílt kiállítás a Flesch-központban. A vendégeket Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte, hangsúlyozta a kultúra teremtő erejét, elsősorban a közösség építésében.

„A művészet azért van, hogy ne pusztuljunk bele az igazságba” – idézte Friedrich Nietzsche német filozófus gondolatait az igazgató. Kövesdi Mónika művészettörténész külön elemezte a kiállított alkotásokat, amelyek közül némelyik elvarázsol, némelyik kimond vagy éppen orrba vág.

– Az Art Flexum Művészeti Társaság összetart több mint húsz éve, lehetőséget ad, hogy a régió művészeit megismerhessük, a kiállítások pedig arra, hogy találkozhassunk is az alkotókkal – emelte ki a szakember, aki szerint van olyan alkotás, amely a szívünkkel látható vagy ami könnyebben érthető.

Kövesdi Mónika örömét fejezte ki, hogy több fiatal művész is bemutatkozik az Art Flexum köreiben. A Téli Tárlat díját Szentkuti Károly, az Art Flexum Művészeti Társaság elnöke adta át, az elismerést ezúttal Kelemen Benő Benjamin grafikus érdemelte ki.

A művészeti társaság Téli Tárlata december 18-ig látható. Fotó: K. I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában