Találkoztak tíz év diákjai

2022.11.03. 16:34

Mecsér titka a szeretet – az egykori diákok rendhagyó eseményen ugrottak vissza a kilencvenes évekbe

A faluban élő és elszármazott volt mecséri tanárok és iskolások számára nemrégiben rendhagyó eseményt álmodtak meg a lelkes szervezők Molnár Ervin vezérletével: a mecséri általános iskola tíz évfolyama találkozott egyszerre egymással.

Gyurina Zsolt

A szervezők mindenkit meghívtak, aki 1990 és 1999 között a mecséri suliba járt.

A nem mindennapi mecséri eseményen a kilencvenes években végzett tanulók az iskola előkertjében találkoztak, majd az „Újra itt van a nagy csapat…” énekkel csalogatták ki kedves volt tanáraikat, akik úgy tudták, hogy csak az 1995-ben végzett osztály találkozójára hivatalosak. A tíz meghívott tanár közül heten vettek rész a rendezvényen.

 

– A több mint kilencven meghívottból hetvenöten vettünk részt a retró osztálytalálkozón – elevenítette fel Molnár Kinga. – A köszöntő éneklést követően testvérem, Molnár Ervin mondott szívhez szóló beszédet. Kiemelte a közös felejthetetlen élményeket, amelyek meghatározták egész életutunkat és melyeket a tanárainknak, a kis iskolánknak köszönhetünk. Ezt követően a rangidős tanár néni, a 86 éves Márkus Istvánné Irénke néni vette át a szót, aki elmondta: boldogok voltak, hogy ebben az iskolában taníthattak bennünket. Mecsér titka a szeretet – hangsúlyozta Molnár Kinga.

 

A tanárokkal és diáktársakkal eltöltött idő számos emléket vonultatott fel, az este folyamán pedig levetítették a régi falunapok eseményeit megörökítő retró videót. Újra szóba kerültek a tanári kar által kínált különböző szakkörök, énekkar, gyakorló kerti foglalkozások, iskolabajnokságok, tanár-diák focik, „Ki mit tud?”-ok, bicikli- és tantúrák, közös szánkózások, jéghokimérkőzések a csatin, focibajnokságok, a színjátszó csoport működése, melynek előadásai színesítették a falu kulturális eseményeit, és nem- csak a kis hatszáz fős falu lakóinak tetszését nyerték el, hanem a különböző színjátszó versenyeken a zsűri és a közönség szívét is. Volt olyan diák, aki úgy fogalmazott: évekig egy család voltak. A program részeként egyperces néma felállással emlékeztek az elhunyt tanáraikra és diáktársaikra.

A mecséri összevont osztályokkal működő iskola, jelenleg csak alsó tagozat van, a ’90-es években még volt fel- ső tagozat körülbelül 60–70-es gyereklétszámmal. A felsős gyerekek többségében Lébénybe járnak át iskola- busszal. A rendezvénnyel cél volt az is, hogy felhívják a figyelmet a kisiskolák fontos közösségépítő, családias jel- legére. Emellett támogatták is volt iskolájukat: több mint 90 ezer forint támogatás jött össze.

A szervezők mindenkit meghívtak, aki 1990 és 1999 között a mecséri suliba járt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában