Irány a természet!

2022.10.01. 11:08

Várják a túrázás szerelmeseit

A Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hagyományos őszi sajtóreggelijén bemutatta programjait a 2019-ben alakult Lehner Gyula Turista Egyesület is.

kisalfold.hu

Túrákat szerveznek és vezetnek Észak-Nyugat Magyarország, de elsősorban szűkebb régiójuk, a Sokorói dombság rejtett kincseinek megismertetésére. Túráik tervezésekor fő szempont, hogy alap edzettségi állapottól, életkortól függetlenül tudjanak csatlakozni a túrázni vágyók. A túrák zöme 8-15 kilométeres vezetett körtúra. Igyekeznek helyi vállalkozókat, helytörténészeket, lelkes lokálpatriótákat bevonni ezekbe a túrákba, így hiteles személyek tudnak mesélni a bejárt területről. Október 1-én egy körtúrára indulnak. Bakonyszentlászlóról  a Cuha völgyét járják be, október 14-én a Ság-hegyre mennek egy vulkán túrára.

Idén második alkalommal tartanak túrázói tanfolyamot. Elméletei és gyakorlati oktatást tartanak október 8-9-én és 22-23-án. A tanfolyamon szó esik a turista etikettről, turistajelzésekről, az időjárással kapcsolatos tudnivalókról, arról, mit vigyünk magunkkal egy túrára, de a természetjárás közben előforduló kisebb balesetek kezeléséről is. Gondot fordítanak a tájékozódási ismeretekre is. Megmutatják, hogyan lehet számítógépen útvonalat tervezni, hogyan lehet azt áttenni a telefonra, milyen alkalmazást érdemes letölteni a túrázáshoz. Bővebb részletek itt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában