Rendhagyó szakkörök

2022.10.06. 08:42

Hősöket kerestek, írtak, énekeltek a szili iskolások

Zajlik az élet a szili iskolában, ahol rendhagyó szakkörökön való részvételre nyílik lehetősége a diákoknak. Október közepétől tűzvédelmi, katasztrófavédelmi és polgári védelmi ismereteket sajátíthatnak el Pákai László és Kéri Károly vezetésével.

kisalfold.hu

Rendhagyó programok – Szil kulturális és turisztikai szempontból fontos helyeit fedezték fel a diákok.

Az elméleti oktatáson kívül gyakorlatban is része lesz a csatlakozóknak. Nemcsak hasznos információkhoz juthatnak a résztvevők, remélhetőleg minél többen kedvet kapnak a településen működő önkéntes tűzoltó-egyesülethez való csatlakozáshoz, valamint ahhoz, hogy képviseljék az iskolát a témához kapcsolódó versenyeken.

Ha már a rendhagyó külön­óráknál tartunk, a Szili Linkószer Citerazenekar közreműködésével citeraszakkör is indult az intézményben. Már az is megszokottá vált, hogy gyűjtést szerveznek a Győri Állatmenhely számára, ilyenkor évről évre jelentős adomány jön össze. Az állatok világnapja kapcsán fotópályázatot is hirdettek, bármely olyan fényképpel lehetett nevezni, melynek állatok a főszereplői.

Csatlakozva a diáksportnaphoz, a napokban a mozgásé volt a főszerep. Végül, de nem utolsósorban több csapatra bontva rendeztek őszi túrát az iskolásoknak. Közülük is a felsősöknek szánt „falujárót” emelnénk ki. Ennek során a diákok tíz állomásból álló útvonalon keresztül ismerkedtek Szil kulturális és turisztikai szempontból fontos helyeivel.

„Voltak többek között a Zárdamúzeumban, SacraVelóban, a tájházban, Kistatán. Kerestek hősöket, verset írtak, énekeltek, táncoltak, szelfiztek. Szükség volt az ügyességükre, kreativitásukra, meglévő tudásukra és a kitartásukra” – olvasható a beszámolóban.

Rendhagyó programok – Szil kulturális és turisztikai szempontból fontos helyeit fedezték fel a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában