Szabadidő

2022.10.17. 12:58

Aranyat érő táncok - Mosonmagyaróvári siker Horvátországban

A 24 éves Okay Dance versenycsapata nagyszerű sikert ért el nemrég a Horvátországban rendezett Novalja International Dance Open versenyen. A diszkótáncok kategóriában az arany­érem mellett a csapat bekerült a Top 30 gálába is, ami óriási dicsőség a mosonmagyar­óvári táncosoknak. A rendezvényen 27 ország 4500 táncosa vett részt.

Mészely Réka

Dicsőséget szereztek a városnak – A felvételen az Okay Dance csapata a horvátországi versenyen.

Az Okay Dance felnőttválogatottja nemrég a horvátországi Novalján járt a 2022. évi International Dance Open ver­senyen.

Németh Viktória diszkószólójával arany-, Hatzi Vivien és Kocsis Rubina diszkóduója arany-, a Pyxis csoport diszkótánca szintén arany-, míg a csoport „Be Italian” című show-táncával ezüstérmet szerzett. A csoport tagjai: Czeferner Panna, Hatzi Vivien, Horváth Vivien, Jurik Nóra, Kaczor Fruzsina, Kocsis Rubina, Mörtl Jázmin, Németh Viktória, Papp Bettina és Varga Luca. A lányok koreográfusa és edzője Papp Rebeka. Kivételessé és hatalmas sikerré az tette versenyüket, hogy a háromnapos rendezvényt lezáró pénzdíjas Top 30 gálába is beválogatták a Pyxis csoport diszkótáncát.

– A Top 30 gálát 10 gyermekprodukció és 10 felnőttszóló, illetve -duó, valamint 10 felnőttcsoport produkciója alkotta. Dél-afrikai, horvát, szerb, bolgár fellépők között óriási büszkeség volt magyarként bekerülni. A csapatoknál a pénzdíjat gyönyörű előadásukkal a bolgárok nyerték – tudtuk meg Pappné Varga Zsuzsannától, az Okay Dance alapítójától, aki arról is beszámolt, hogy a fesztiválon felállítottak egy nemzetek közötti rangsort, melyet a magyar team nyert meg.

Az Okay Dance horvátországi útjához a mosonmagyaróvári Aqua kft. járult hozzá. A szép táncos­eredményért a Mosonmagyar­óvári Civil Szövetség elnöke, Nagy Sándor oklevelet adott át a napokban szervezett XXIII. Civil Nap keretében.

Dicsőséget szereztek a városnak – A felvételen az Okay Dance csapata a horvátországi versenyen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában