Rég nem látták a madárvédők

2022.10.21. 13:30

A teszkós hattyú Kapuvár közelében bukkant fel - fotó

"2015 májusában a soproni Tesco áruház kövezett parkolójában leszállt bütykös hattyúhoz riasztották a természetvédelmi őreinket. Az eltévelyedett jószágot a Fertőn eresztettük szabadon, de előtte megjelöltük, hogy a későbbi sorsát nyomon követhessük" - olvasható a Fertői Madárvárta - Mekszikópuszta közösségi oldalon.

kisalfold.hu

A Teszkós hattyú újra életjelet adott magáról. Ezúttal Kapuvár közelében szállt le.

"A következő három telet a Fertő délkeleti partja közelében töltötte, viszont a költési időre eltűnt, nem kaptunk hírt felőle, sőt fiókákkal sem látták sehol. A 2018/19-es telet váratlanul a Kis-Balaton közelében a kápolnapusztai bivalyrezervátum közelében töltötte. Majd sorban kettőt ismét a Fertőn. A 2021-es telet karácsonyig a Zalavári-hídnál húzta ki, majd újra inkognitóba vonult. 2022-ben egyetlen esetben került avatott szemek elé: május végén a nagykanizsai Mórichelyi-halastavaknál látták. Mostanáig. Csütörtökön a Berg Gusztáv-híd közelében láttuk 8 éves ismerősünket" - írták a természetvédők.

A teszkós hattyú újra életjelet adott magáról. Ezúttal Kapuvár közelében szállt le.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában