18 helyszín

2022.08.03. 14:39

Félidőben az Irány a Rábaköz!

A térség hagyományos rendezvénye az Irány a Rábaköz! programsorozat. A kezdeményezéshez termelők, kézművesek, állattartók, falusi vendéglátók csatlakoztak és mutatják meg portáikat, termékeiket a közönségnek egy-egy hétvégén.

Cs. Kovács Attila

A bogyoszlói Galagonya vendégház udvarán számos kézműves gyűlt össze. fotó: Irány a Rábaköz!

A szervezők idén négynaposra bővítették az Irány a Rábaköz! rendezvénysorozatot, vagyis négy hétvégén át tárják ki kapuikat a résztvevők. Most tartanak félidőnél, azaz a látogatók a következő két hétvégén még felkereshetik az őket érdeklő helyszíneket. A részletekről az Irány a Rábaköz! közösségi oldalán lehet tájékozódni. 

Vörös Bernadett főszervező, a jobaházi Kiskertem kertészet tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta: jó ötlet volt, hogy négy hétvégéssé tették az Irány a Rábaköz!-t. A vendégek így több helyre is eljuthatnak, és nem ütköznek más rendezvényekkel sem. 

– Tizennyolc helyszínen összesen harminckét termelő és kézműves csatlakozott hozzánk. Egy-egy portán tehát többen is fogadják az érkezőket. Sokat tanultunk az elmúlt évekből, és a tapasztalatokat hasznosítjuk. Bővítjük a kínálatot, tudjuk, mire van igény, mi az, ami leginkább szórakoztatja a vendégeinket. Szinte mindenhol alakítottak ki például fotósarkot – fogalmazott Vörös Bernadett. 
Idén játékot is hirdettek: a közösségi oldalról letölthető egy füzet, amelybe pecséteket lehet gyűjteni a helyszíneken. Aki legalább ötöt bemutat, nyereményjátékon vehet részt. Helyi termékeket, kézműves ajándékokat lehet nyerni. 

Ezen a hétvégén a jobaházi alpakafarm, a farádi Dámföldi ökogazdaság, Élő Imre farádi helytörténeti gyűjteménye, Losonczi Gizella jobaházi biokertje, Nagy Lóránt (Farád) méhészete, a szanyi téglamúzeum, Varga Ottó bogyoszlói régiségkiállítása, a kisfaludi zoopark, illetve szombaton Farádon a Pipacs sajtműhely lesz nyitva. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában