Kipróbálták a kalandparkot is

2022.08.25. 14:56

Élménydús tábor menekült gyermekeknek Sopronban - fotók

kisalfold.hu

A táborozó gyermekek szerdán a Lőver Kalandparkba látogattak el. Fotók: Máthé Daniella

Ukrajnából menekült gyerekek táboroznak a héten Sopronban a budapesti székhelyű Age Of Hope Alapítvány és a soproni Árvácska Alapítvány szervezésében. – A Győr-Moson-Sopron Megyei Gyerekvédelmi Központtal régóta kapcsolatban vagyunk. Több táborunkba jöttek soproni és győri gyerekek. A jelen táborunk pedig egy csereprogram része, melynek keretében meg tudtunk szállni egy tizennégy fős csoporttal a Cseresznyevirág Gyermekotthonban az Árvácska Alapítvány jóvoltából.

A városban és a környéken számtalan látnivaló és programlehetőség van – mondta el Tóth Ákos, az Age Of Hope Alapítvány vezetője. A hét folyamán a gyerekek voltak többek között a Lenck-villában, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban, a Lőver Kalandparkban és részt vettek lovas kocsikázásban a Brandmajorban. A tábor hátralevő részében pedig ellátogatnak a helyi bobpályára is.

– Az alapítványunk célja, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekeknek és családjaiknak segítsünk, valamint a szünidőben sza- badidős kikapcsolódást biztosítsunk számukra. A karácsonyi kampányban több mint ezer gyermek kap ajándékot az alapítványunk közvetítésével. Tavasszal tisztálkodó- és tisztítószergyűjtést szervezünk, ősszel pedig több száz gyermeknek segítünk az iskolakezdésben. Rendszeres rendezvényünk a közös bográcsozás is, mellyel telente mintegy ezer adag tartalmas, meleg ételt tudunk biztosítani nehéz körülmények között élőknek – fejtette ki Tóth Ákos.

Hozzátette, büszkék arra, hogy fel vannak készülve minden váratlan eseményre, hogy az önkéntesekkel gyors segítséget tudjanak nyújtani a rászorulóknak. Ilyen váratlan és gyors cselekedet volt a hónapokkal ezelőtti ukrán–orosz háború kitörése.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában