Vakáció

2022.07.13. 15:49

Tartalmas nyár a soproni napköziben - Kirándulás, sport, múzeum- és uszodalátogatás is szerepel a programok között - fotók

Azoknak az általános iskolás gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják másként megoldani az elhelyezésüket a szünidőre, a város biztosítja a nyári napközit. Hetente 250 résztvevőt fogadnak.

Tama István

Fotók: Máthé Daniella

Labdákkal, játékokkal, ugrókötelekkel, társasokkal érkezett a nyári napközibe Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester a Lackner Kristóf Általános Iskolába. A gyerekek gyorsan birtokba vették az ajándékokat, hamarosan labdapattogás és színes buborékok töltötték be az udvart a kicsik jókedvű játékának zsivaja mellett. A pályán a nagyobbak fociztak, az árnyékban pedig éppen kreatív pólókat festettek szorgos kezek. A városi nyári napközi július negyedikén kezdődött és augusztus 19-én zárul, a résztvevőknek a napi háromszori étkezésért kell csak fizetni, a szociálisan rászorultak ezt is térítésmentesen kapják.

– Az önkormányzat minden évben lehetővé teszi a soproni családok számára a nyári napközit. Ez nem pusztán gyermekmegőrző, hiszen az étkezések mellett különböző tartalmas programokon is részt vesznek a napközisek, így például kirándulnak, múzeumba mennek. Erre az önkormányzat az idén 25 millió forintot áldoz, és hetente 250 gyerkőc veszi igénybe. Mindazon szülőknek ajánljuk, akik más módon nem tudják elhelyezni általános iskolás gyermekeiket, hiszen kiváló pedagógusok kiváló körülmények között vigyáznak rájuk. A gyerekek számos foglalkozáson is részt vehetnek – hangsúlyozta Farkas Ciprián polgármester.

A napközi programja igazán sokrétű, hiszen a hasznos időtöltésen van a hangsúly: homokfestés, sportfoglalkozások, kincskeresés is szerepel a palettán, de számos külső helyszínen is jártak már a tanulók. Voltak a Ligneum Látogatóközpontban, moziban, uszodában, felkeresték a fertődi levendulaültetvényt, az Erdők Házát pedig kisvonattal látogatták meg. Lehetőség volt a VR-szemüvegek kipróbálására, és betekinthettek az akrojóga rejtelmeibe is. Horváth Dorka, az egyik résztvevő, aki jövőre második osztályba megy, jól érzi magát, örül annak, hogy a nyári szünidőben is a barátaival együtt játszhat a napköziben.

A szervezők hálásak a városi intézményeknek, akik segítenek tartalommal megtölteni a gyerekek napköziben töltött idejét: többek között a Gyermekjóléti Szolgálat, a Széchenyi István Városi Könyvtár, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség számos emlékezetes percet szerzett a résztvevőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában