Hirdetés

2022.06.23. 12:45

Tudtad? – Így vigyáznak a csomagodra az online webshop raktárában

Az internet térnyerésével megjelent, majd a covid miatt teljesen általánossá vált az online vásárlás. Ma már az ételtől a ruhán keresztül a telefontöltőig tényleg mindent beszerezhetünk az internetről, miközben bele se gondolunk, hogy a fizikai termékek nem csak a virtuális térben lebegnek. Így vigyáznak a csomagodra a raktárban.

Fotó: canva.com

A számunkra szinte láthatatlan, mégis óriási raktár komplexumok mindenhol megtalálhatók a világban. Itt tárolják, rendszerezik és adják fel a csomagokat, amiket megrendelünk. A hatalmas építményekben több tonnás rakományokat kezelnek, ezért különösen fontos, hogy szakszerűen megóvják azok épségét és ami még fontosabb: az esetleges baleseteket is megelőzzék.

Végeláthatatlan sorok és égigérő polcrendszerek

Mivel a tömegtermékek tömegével érkeznek be a lerakatba, a végeláthatatlan sorok és égigérő polcrendszerek óriási teherbírással rendelkeznek. A raktártechnika minden területén, így az állványok, a fal- és polcrendszerek kialakításakor is fokozottan figyelnek a munkavédelmi kockázatok csökkentésére és az anyagi károk keletkezésének megelőzésére.

A targonca nem játék!

A hatalmas tömegek és tekintélyes méretű, dobozolva és egyéb formában tömbösítve tárolt termékek mozgatására az egyik legalapvetőbb eszköz a targonca. Ez a viszonylag kis méretű és fordulékony jármű villás emelőjével tökéletesen alkalmas arra, hogy raklapokat szállítson A-ból B-be vagy emeljen fel a magasba vagy szedjen le a polcokról.

Fotó: canva.com

A targonca azonban nem játék! Éppen ezért a csomagok és az alkalmazottak testi épségének megőrzése érdekében gyakran használnak ütközésgátló berendezéseket. Ezek az ütközésvédő felszerelések mindenféle munkaterületre kínálnak megoldásokat, legyen szó járművek, termékek vagy emberek mozgásáról.

A kulcs a rugalmas ütközésvédelem

Ezekben a raktárakban rengeteg olyan szituáció adódhat, ami könnyen balesetveszélyessé válhat vagy komoly anyagi károkat okozhat. Ha például a targonca nekimegy egy szerkezetnek, a sérült területek a javítás miatt hosszú ideig kihasználatlanok maradnak. Az ilyen szerencsétlen események ellen nyújt megoldást a rugalmas ütközésvédelem.

Ennek a munkavédelmi berendezésnek a lényege, hogy a drágán javítható eszközök – targonca, állványzat – közé helyezzen egy olcsóbban és könnyebben javítható elemet. A műanyag ütközésvédelem rendkívül időtálló, ugyanis a fémmel szemben nem korrodálódik és mivel az elemek elnyelik az ütközési energia nagy részét, könnyen visszanyerik eredeti alakjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában