A zene az kell

2022.06.10. 20:15

Szuperkoncertekkel jön a fesztiválszezon - A Red Hot Chilli Peppers pozsonyi fellépésétől Sting kismartoni koncertjéig - videók

Három év után magas hőfokon tér vissza a fesztiválszezon szűkebb pátriánkba. A zene- és koncertbarátoknak rossz szavuk nem lehet a felhozatalra: több A-kategóriás együttes és énekes lép színpadra Győr-Moson-Sopron megyében és szűkebb pátriánk közelében, mint valaha.

Szeghalmi Balázs

A Red Hot Chilli Peppers idei budapesti koncertjére rekord időn belül elfogytak a jegyek. Aki látni akarja a kaliforniai rockbandát, Pozsonyban még van esélye erre. Fotó: MW-archívum

A szupersztárok sorát most hétvégén a Red Hot Chili Peppers nyitja Pozsonyban. A kaliforniai rockbanda igent mondott a Lovestream Fesztivál szervezőinek, s vasárnap este színpadra lép a Tehelné pole stadionban. A magyar rajongók így kaptak még egy esélyt, hogy lássák élőben zenélni kedvenceiket. Mint ismert, a Red Hot Chili Peppers június 15-i budapesti koncertjére kevesebb mint egy óra alatt kapkodták el a jegyeket az emberek. Úgy, hogy az együttes a Puskás Arénában játszik majd, vagyis rengeteg tikettet bocsátottak piacra. Az északi szomszédunknál tartott bulira péntek délután még találtunk pár szabad belépőt, a legolcsóbb 105 euróba került.

Anthony Kiedis, a Red Hot Chilli Peppers frontembere. Fotó: MW-archívum

Meditációs szoba élő pálmafákkal

Pozsonyi sajtóhírek szerint az 1983 óra aktív együttes 80 fős kísérettel – köztük saját szakácsokkal – érkezik a Duna-parti városba, a rendezőktől 12 öltözőt kérték, valamint a frontembernek, Anthony Kiedisnek meditációs szobát élő pálmafákkal. Aki azt gondolná, hogy a Red Hot Chili Peppersnek járó körítést nem lehet túlszárnyalni, azt ki kell hogy ábrándítsuk. A Pozsonyban szombaton fellépő, modellből a sztratoszféráig emelkedett énekesnő, Dua Lipa 20 kamionnyi felszerelést hoz magával. Köztük 25 méteres mólót, hogy a művésznő szabadon járhasson a nézőtér és a színpad között.

Hamarosan nyit a Volt Sopronban

Már nem kell sokat aludniuk a soproni Volt szerelmeseinek sem: az Észak-Dunántúl legnagyobb zenei fesztiválja két év kihagyás után tér vissza. A covid utáni első Volt-nap minden bizonnyal sokáig emlékezetes marad: június 21-én, kedd este az egyik legnépszerűbb brit rockegyüttes, a Muse csap a húrok közé, szerdán pedig az amerikai The Killers fokozza a hangulatot. A Las Vegas-i bandát a világ egyik legjobb fesztiválzenekarának tartják a szakírók.

A Volt szervezőinek mindig is erőssége volt, hogy a hazai könnyűzenei élet színe-javát színpadra csábították Sopronban. Nos, ez nem lesz másként most sem, a teljesség igénye nélkül két hét múlva jön a Halott Pénz, a Tankcsapda és a Bagossy Brothers Company az Alpokaljára.

Novarocktól Stingig

A magyar-osztrák határhoz pár száz méterre, Nickelsdorfban (Miklóshalmán) rendezett Novarock is óriási robajt okoz a héten. Június 9-12. között fellép itt a Korn, a Placebo és a The Offspring. A hivatalos honlapon még péntekre és vasárnapra találtunk szabad napijegyeket. Előbbieket 120 euróért, míg a fesztivál zárónapjára érvényes belépőket 100 euróért árulják.

A 2023-ban Európa Kulturális Fővárosának otthont adó Veszprémben is remek koncertekkel hangolódnak a jövő évi színes művészeti forgatagra. Bár sokak bánatára Dido nem pótolja a járvány első évében, 2020-ban tervezett koncertjét a királynék városában, többek közt James Blunt és Diana Krall „vigasztalja” majd a közönséget a Bakony fővárosában.

Végül, de nem utolsósorban Sting is szűkebb pátriánk közelébe látogat idén nyáron. Minden idők egyik leghíresebb angol dalszerzője a burgenlandi Eisenstadtban (Kismartonban) koncertezik július 15-én. Az Esterházy kastélyparkban tartott bulira még kaphatók állójegyek 80 euróért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában