Nyárindító Food Truck őrület

2022.06.15. 07:00

Hétvégén startol újra Győr legnagyobb gasztrofesztiválja

A június 16-19-ei hétvégén szabadnapot kapnak a háziasszonyok, ugyanis az ország legkiemelkedőbb mozgó konyhái költöznek a Radó-szigetre.

kisalfold.hu

Fotó: Peter Kallo

A népszerű Food Truck Show keretében BBQ, hamburger, hal, mexikói, thai, görög kedvelők, édesszájúak, koffeinfüggők, fröccs imádók is megtalálják a számításaikat és a vegetáriánus vendégekre is gondoltak a szervezők.  

Rekord számú büfékocsi

A négy napos street food őrület csütörtökön indul. Az eddigi évek legszélesebb kínálatával várják az éhes szájakat, ugyanis soha ennyi büfékocsi nem gurult még be Győrbe. A Food Truck Show-n a hazai gasztronómia krémje mellett az ország legkiválóbb kézműves sörfőzdéi és chili termelői töltik meg idén újra Győr belvárosának a szívét. 

Győr kedvenc truckjait keresik

A hagyományokhoz híven helyszínenként megválasztják a város kedvenc food truckját a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján. Az online szavazás a rendezvény napján indul, a díjátadót pedig vasárnap este rendezik, ahol a legnépszerűbb kocsi megkapja a szakmai elismerést.

A helyi gyermekotthonok lakóit is meghívják ebédre

Idén először a Kuckó önkéntes programmal kézen fogva vendégül látják az adott térség gyermekotthonainak lakóit és a teljes forgalom 1%-át is felajánlják. Szeretnének egy felejthetetlen napot szervezni változatos programokkal, koncertekkel és egy igazi food truckos ebédet követően igyekeznek átadni a környezettudatos szemléletet fontosságát: hogyan lehet szelektív hulladékgyűjtéssel tudatosan óvni a környezetünket. 
Valóban zöldben utazik a gasztrofesztivál: a rendezvényeken hulladékokat elkülönítetten gyűjtik és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot használnak. Műanyag mentes eszközöket és visszaváltható poharat is használnak, idén pedig a tisztítószerek is kizárólag környezetbarát termékek lesznek.
A rendezvények ingyenesen látogathatók
Helyszín: Győr, Radó sétány
Nyitás:     2022. június 16., csütörtök 15:00 
Zárás:     2022. június 19., vasárnap 21:00
Az eseményről bővebben ITT>> olvashatnak.
Beguruló kocsik listája:
Balkán Bistro
Black Bar
Borkas
Chaiyo Thai Food Truck
Che Che Burger
CSÓKA
Extra Coffee
Happy Churros
Laposa
Lassú Disznó
Legenda
Lekker
Levendula
Mama Earth Vegán Truckja
Meraki Görög Gyros
MexKitchen
Mrs Doubtfire
Nemo Fish&Chips
Paneer
Pilsner
Pizz' Burger
PopFröccs
Raclette By Lili
Smokey Monkies BBQ
The Grilled Piggy
Waffel Land
ZabáljCsak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában