Jótékonyság a fenntarthatóság jegyében

2022.05.18. 10:38

Játszótérre gyűjtenek és jégkrémet osztanak a soproni rotarysok

A Rotary Club Sopron Pannónia idén május 20-án, pénteken a fenntarthatóság jegyében rendezi meg a már hagyományos programját Rotary Slow Night címmel. Szombaton 16 órától a Docpiano Band koncertjére várják az érdeklődőket a papréti ortodox zsinagógába.

Bódvai Ildikó

Suri Vera, a Rotary Club Sopron Pannónia soros elnöke mindenkit invitál a pénteki rendezvényre. Fotó: Máthé Daniella

– A Rotary Club Sopron Pannónia korábbi években megrendezett Rotary Night estje a pandémia miatt tavaly elmaradt. Amikor februárban el kellett kezdeni az idei program szervezését, még mindig nem tudtuk biztosan, hogy a járványhelyzet nem gördít-e akadályt a rendezvény elé, ezért visszafogottan készültünk – mondta az előzményekről Suri Vera, a jótékonysági klub soros elnöke. 

A fenntarthatóság jegyében ingyenes szabadtéri programok lesznek a város környezettudatos szolgáltatásainak bemutatójával a Solo étterem teraszán 18–22 óráig, ahová minden érdeklődőt várnak. 

Süle Katalin divatbemutatójával kezdődik a rendezvény, amit Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő A fenntartható divat kézikönyve című kötetének bemutatója, majd sminkbemutató követ. Kóstoló és vásár is lesz hagyományos módszerekkel készített termékekből. A hangulatról a koktélbár és DJ Bouge gondoskodik. 

– A jótékonysági program 20 órától a díszvacsorával folytatódik, ahol különleges menüt szolgálnak fel, amely a környék beszállítóinak a termékeiből készül. A fergeteges hangulatról a Docpiano Band gondoskodik, és nem marad el a tombola, valamint a hajnalig tartó tánc sem. A díszvacsora és a teljes rendezvény bevételét a soproni mozgáskorlátozott-játszótérre és kárpátaljai honfitársaink megsegítésére fordítjuk – tette hozzá Suri Vera. 

A klub soros elnöke arról is beszámolt, hogy a szegedi Docpiano Band másnap, szombaton 16 órai kezdettel a papréti ortodox zsinagógában ad koncertet, ahol izraeli világzenét játszanak. A két bohém, profi zenész Európa országaiban és Magyarország nagyvárosaiban is bizonyított már. 

Készülnek a jégkrémevés Guinness-rekordjára

A Rotary Pannónia is csatlakozott a Rotary országos gyermeknapi programjához, aminek keretében a jégkrémevés Guinness-rekordját szeretnék felállítani. Az ország több városában ugyanabban az időpontban, május 26-án, csütörtökön 13 órakor várják a rekordkísérletre jelentkezőket. A soproni jótékonysági szervezet 1500 jégkrémet oszt szét ingyenesen a város gyermekei között a Gárdonyi- és a Fenyő téri iskola előtt. Arra buzdítják a gyerekeket, hogy menjenek minél többen és legyenek részesei az országos kezdeményezésnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában