Hiába bíztak a felépülésében

2022.05.20. 07:43

Elhunyt a kettős transzplantáción átesett győrszemerei fiatalember

A győrszemerei Györgyi Szabolcs József új szívet és vesét kapott, a transzplantáció után azonban nem épült fel. Újra felkerestük az édesanyját, akit a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítványon keresztül tudtunk támogatni.

Ollári Gergely

Györgyi Józsefné győrszemerei otthonában vette át a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítvány segítségét. Fotó: Csapó Balázs

Forrás: kisalfold.hu

Györgyi Szabolcs József szomorú története hat évvel ezelőtt kezdődött. Általános gyengeségre és fáradtságra panaszkodott. Kiderült, hogy kezdenek leállni a veséi. Az egymást követő vizsgálatok alátámasztották, hogy gyors lefolyású a leállás, a fiatalember dialízisre szorul. Transzplantációs listára került, majd mikor megkapta volna az új vesét, kiderült, hogy a szíve is rossz állapotban van. Ismét a transzplantációs lista következett. 

Találtak megfelelő szerveket 

Aztán egy nemzetközi szervigénylés alapján kaptak értesítést arról, hogy van olyan szív és vese is, ami megfelel a győrszemerei fiatalember számára. A műtét Budapesten, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján rendben lezajlott, nem volt probléma a beavatkozás során. Aztán pár napra rá kiderült, hogy Szabolcsnak tüdőgyulladása van, és az új szív sem úgy működik, ahogy kellene. Új műtét következett, mert a szíve nem látta el rendesen a vérkeringést. Egy szívrásegítő szerkezetet is beültettek a testébe. Aztán napokra rá újabb műtét következett, mert vérömleny alakult ki a szív körül. A fiatalembert felébresztették az altatásból, de az egészsége nem javult. Nemrég hunyt el a fővárosi kórházban. 

Györgyi Józsefné fia Szabolcs, néhány hete kapott új szívet és vesét. Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Nem fogadta el az édesanya a segítséget 

A Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítvány a transzplantáció után szerette volna támogatni a családot. Györgyi Józsefné lapunknak akkor azt mondta: – Elfogadom a segítséget, de csak akkor, amikor a fiam hazatért. Neki az új életében sokkal nagyobb szüksége lesz rá, mint nekem – fogalmazott. 

Lapunk csütörtökön megkereste az édesanyát, aki épp fia temetését szervezi. A költségeket egyelőre ismerősök, barátok próbálják előteremteni. A Kisalföld Jóakarat hídja kétszázezer forinttal támogatja a családot. 

A temetésre fordítja a támogatást 

– Azt mondtam, elfogadom a segítségüket, amikor fiam hazatér. De már nem tér vissza hozzánk. Mérhetetlenül szomorúak vagyunk, keressük a választ a miértre. Az alapítvány támogatását köszönjük, különösen ebben a nehéz helyzetben. A pénzt a temetésére fordítjuk – fogalmazott lapunknak az édesanya. 
A fiatalembert jövő hét pénteken helyezik örök nyugalomra Győrben, a Nádorvárosi temető új ravatalozójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában