Madarak és Fák Napja

2022.05.07. 20:26

Az Erdő Házába látogattak el a bűnmegelőzési szakemberek

A felelős állattartásról is tanulhattak a gyerekek a soproni rendőröktől.

kisalfold.hu

Forrás: Soproni Rendőrkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság szakemberei szombaton az Erdő Házában tartották meg szokásos „Házhoz megyünk” prevenciós programjukat. A világnap alkalmából rendhagyó módon a már megszokott bűnmegelőzési témákon túl a felelősségteljes állattartás, és a környezetvédelem jelentőségét is kiemelték a szakemberek.

"Környezetünkért, a növény- és állatvilágért felelősséggel tartozunk, és ezt már egészen kis korban meg kell tanulniuk a gyerekeknek. Fontos tudniuk, hogy például a szelektív hulladékgyűjtéssel, vagy azzal, hogy alkalmazkodnak a természet törvényeihez, már saját maguk is sokat tehetnek a Föld védelmében" – mondta el Babella-Lukács Katalin rendőr őrnagy a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

"Rafai Zoltán szenior rendőr alezredes kollégámmal arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire ismerik a gyerekek az állattartás szabályait. Tisztában vannak-e azzal, hogy az állatok nemcsak cukik és kedvesek, hanem gondozásra szoruló élőlények, akikért a gazdájuk felelősséggel tartozik. A hozzánk forduló szülőket is arra bíztattuk, hogy már egészen kicsi gyermeküket bízzák meg akár az otthoni növények, vagy kiskedvenceik gondozásával, mert így tudják a felelősségteljes gondolkodást elsajátítani" – tanácsolta az őrnagy. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában