A legkisebbek is segítettek

2022.05.02. 11:42

A levéliek összefogtak a játszótér és a park szépítéséért

A Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat a község önkormányzatával a napokban tavaszi park- és játszótér-takarítást szervezett. A sok önkéntes mellett segítettek a helyi szlovák közösség, a nyugdíjas-egyesület, valamint a gyermek- és ifjúsági önkormányzat tagjai is.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Burda Éva főszervező tájékoztatása szerint ebben az évben ismét sok kisgyermek vette ki a részét a takarításból, gereblyézésből, homoklapátolásból, vagy csak élvezték a napsütést, a közös mókázást. 
A parktakarítás mellett a segítők átszitálták a homokozók tartalmát és feltöltötték friss anyaggal, letakarították és lefestették a csúszdák tetejét, lecsiszolták és újrafestették az asztalokat és padokat. A parkot körülvevő zöldsövényt megnyírták, a belenőtt tüskés bokrokat kivágták. A Levéli Német Nemzetiségi Önkormányzat a takarítóknak és gyermekeiknek természetesen meleg ebédet is biztosított. 

– Nagyon örülünk, hogy a parktakarításon évről évre egyre több gyermek és fiatalkorú is jelen van. Így ők is láthatják és talán meg is értik, milyen nagy veszély a kicsik számára, ha csikket vagy üres, esetleg törött üveget hagynak a játszótéren. Idén – nagy örömünkre – sokkal kevesebb eldobált anyagot kellett összeszednünk, mint az elmúlt években. Nagyon szépen köszönjük a segítők munkáját, és szeretnénk, ha mindenki megbecsülné és élvezné a szépen rendbe rakott parkot és játszóteret – zárta gondolatait Burda Éva. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában