Bemutatjuk a nyertest

2022.04.19. 07:00

Törzshely 2022 - Az ikrényi Betérő lett a befutó - fotók

Lezárult a kisalfold,hu „Törzshely 2022” játéka, amelyben a vendégek szavazataikkal jutalmazhatták meg kedvenc vendéglátóhelyüket. A község kategóriában 2190 szavazattal az ikrényi Betérő vendéglő lett a befutó. A hely népszerűségéről az üzlet vezetőjét kérdeztük.

Hécz Attila

Bognár Adrienn és Zsilavi Tamás párként sikerrel vezetik együtt az ikrényi Betérő vendéglőt. Fotó: Huszár Gábor

Ikrény főutcáján, könnyen megközelíthető helyen található a Betérő vendéglő. Zsilavi Tamás és párja, Bognár Adrienn öt éve üzemeltetik a vendéglátóhelyet. 

– Az épület funkcióját tekintve a kilencvenes évektől ÁFÉSZ-italboltként üzemelt – mondta Zsilavi Tamás üzletvezető. – Miután bérelhető lett, többen is kivették, mire azonban hozzánk került, alapos felújításra szorult. Kívül-belül felújítottuk, és számos új szolgáltatással bővítettük a profilt. 
 

Jöjjenek a fiatalok 
 

A vezető megjegyezte, hogy legfontosabb célként tűzték ki a fiatalabb generáció becsábítását, így kezdetben diszkóval próbálkoztak. 

– Tisztában voltunk vele, hogy a mai világban csupán az itallal nem tarthatók meg a vendégek, ezért melegkonyhával igyekeztünk hatni a közönségre. A streetfood jellegű kínálatot – hamburgerek, gyros, kebab, lepények – nagyon megkedvelték az itteniek, és a Covid okozta bezártsággal a kiszállítást is fellendítettük. Ízletes különlegességeink nemcsak a községben, de Rábapatonán, Abdán, Börcsön és Enesén is népszerűek, főként hétvégeken és ünnepek alkalmával. 


 

Győr túl közel van 
 

A Betérő tulajdonosa, Bognár Adrienn megjegyezte, hogy Győr közelsége egyszerre áldás és átok. A fiatalok többsége hétvégeken és bulinapokon a városba jár szórakozni, de előtte szívesen „alapoznak” a helyi vendéglőben. Emellett az idősebb korosztály lassan kikopik a vendéglistáról. 

– Mintegy ötven-száz törzsvendégünk van – tette hozzá Zsilavi Tamás. – Nekik halvacsorával vagy a müncheni Oktoberfest környékére eső bajor esttel próbálunk a kedvükre tenni. Egy hónappal ezelőtt egy különleges fagylaltgépre is szert tettünk. 
 

Titokzatos szavazóbázis 
 

Az üzletvezetőt arról is faggattuk, tudja-e, hogyan kaphatott ennyi szavazatot a vendéglátóegység. 

– Több helyi fiatal jelezte, hogy benevezték a Betérőt a versenyre – mesélte az üzlet vezetője. – Örültünk a kezdeményezésnek, ám őszintén megvallva különösebb sikerre ekkor még nem számítottunk. A verseny alakulását figyelve azonban fokozódott az izgalom. A fiatalok nagyon lelkesek voltak, és – alig kétezres kistelepülésünk lélekszámát alapul véve – valószínűleg éltek a napi voksolási lehetőséggel. 

Az ikrényi Betérő vendéglőnek két terasza van, italválasztékukban (20–30-féle sörükkel) felveszik a versenyt a győri helyekkel. A focidrukkerek tévén és kivetítőn nézhetnek meccset, és van biliárdasztal is. A település rendezvényein kitelepüléssel, étel- és italutalványokkal vesznek részt a helyi közösség életében, járulnak hozzá a programok sikeréhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában