Zárul a centenáriumi év

2022.02.14. 20:14

Mit szeretünk Sopronban? Édes üzenetek mézeskalács szíveken - fotó

A centenáriumi év zárásaként városszerető kampányt hirdettek Sopronban. Bálint napjától Virágvasárnapig a kirakatokban, és egyéb jól látható helyeken mézeskalács szíveken olvashatók a város lakói által megfogalmazott üzenetek. Az első mézeskalácsot hétfőn helyezték ki a Liszt Caféban.

kisalfold.hu

Az első szívecske kihelyezésénél Ragány Misa, Fischer Erika és Farkas Ciprián is jelen voltak. Fotó: Szalay Károly

A soproniak a centenáriumi évben több helyen is találkozhattak a 100 évvel ezelőtti szavazóláda pontos másával és elhelyezhették benne a „Mit szeretünk Sopronban?" kérdésre adott válaszukat is. Több ezer kedves üzenet érkezett, nagyon sok „szavazatot” kapott a város gazdag történelmi múltja, a meglévő kulturális örökségek, kedvelt kirándulóhelyek. Mivel minden levélke a város iránti szeretetről és hűségről árulkodik, a szervezők ezeket „édes” üzenetként szeretnénk visszaadni a városnak.

 

A Pro Kultúra Sopron Kft. számos soproni partner bevonásával - a centenáriumi év zárásaként - egy városszerető kampányt hirdetett Bálint napjától Virágvasárnapig, vagyis február 14-től április 10-ig. Hetente hat-hat kis üzenetet helyeznek el mézeskalács szívekbe másolva soproni kirakatokban, ablakokban, hogy az arra járók szeretettel olvashassák újra, mi minden szerethető dolog van Sopronban.

 

Minden nap újabb és újabb helyeken bukkannak majd fel Fischer Erika, mézeskalács-díszítő keze munkája nyomán ezek az szívmelengető üzenetek, egyre gazdagabb és „szívesebb” lesz a város. Az első héten többek között a Cédrus Könyvesboltban, a Tourinformban, a Briolett ötvösműhely ablakában és az Erdészeti Múzeumban tűnnek majd fel a mézes üzenetek. A „szíves” kirakatokat (azok fotóit) a Pro Kultúra, a város és a Hűség 100 emlékév felületein is nyomon lehet követni, de örömmel vesszük, ha a soproniak és a járókelők is megosztják egymással ezeket a kedves soproni sorokat.

 

S, hogy mit szeretünk Sopronban? Az első kihelyezett mézeskalács szív felirata szerint: „Az ilyen kezdeményezéseket”. Az első szívecskét Farkas Ciprián polgármester és Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezető igazgatója helyezte ki a Liszt Központ ablakában, a Liszt Caféban – stílusosan Bálint napján. A szervezők remélik, sikerül a centenáriumi év zárásaként egy szívet melengető akcióval mosolyt csalni a soproniak arcára, és az édes üzenetek - azokon pedig Sopron értékei - eljutnak nemcsak városszerte, hanem a nagyvilágba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában