Klipben játszik a Csodaszarvas

2021.12.01. 13:04

Az egykori győri csatár a főszereplője az Aurora legújabb klipjének

Az ETO egykori közönségkedvence, Szarvas János a győri Aurora zenekar klipjében kapott főszerepet.

Szeitz Tibor

Forrás: Aurora Zenekar

Fotó: Facebook

Nemrég jelent meg a győri Aurora zenekar Teszt alatt a türelem című albuma, s a lemez egyik számának klipjében az ETO korábbi csatára, a Győrött Csodaszarvasként is emlegetett Szarvas János játssza a főszerepet.

Az alacsony termetű támadó az akkori békéscsabai különítmény – Mracskó Mihály, Csató Sándor, Csató János, Zahorán Zoltán, Fodor Tibor – tagjaként 1996-ban érkezett Győrbe, az ETO-ba. Számára – no és sok száz győri drukkernek – különösen emlékezetes maradt a zöld-fehérek 1998-as, Diósgyőr ellen aratott 5–4-es sikere. A mérkőzés 64. percében még 4–2-re a miskolci gárda vezetett, a 82. percben aztán Korsós szépített. A hajrában jött aztán Szarvas, aki előbb a 84. percben egyenlített, majd lefújás előtt egy perccel a győztes találatot is megszerezte. Nem véletlen, hogy a találkozó után a társak a magasba dobálták. Szarvas aztán Pápán, majd a Győri Dózsában és Koroncón is futballozott. Később, már újra Békéscsabán, edzőként is dolgozott, majd vendéglátós lett.

És hogyan került a győri zenekar klipjébe?

„Egyszerű erre a magyarázat, felkértek, én pedig azonnal igent mondtam – meséli a ma már 56 éves volt futballista. – Amatőr szinten én is zenélgettem, s már Békéscsabán is sokszor hallgattam az Aurora számait, aztán Győrben személyesen is megismerkedhettem a zenekar tagjaival. Egy alkalommal még együtt is zenéltünk. Sosem felejtem el, amikor Lakos Palival és Korsós Gyurival egy koncerten felhívtak minket a színpadra maguk közé. Azóta is tart a barátság.”

A mostani klip forgatása két és fél napig tartott.

„Azt gondoltam, majd elbohóckodok, de volt olyan jelenet, amit hússzor kellett felvenni. Folyamatosan kaptam az instrukciókat, mit s hogyan csináljak, de így sem volt egyszerű a dolog. A hangulat azonban nagyon jó volt, sokat hülyéskedtünk a forgatáson. Érdekes volt átélni, hogyan is készül egy ilyen klip, nem gondoltam volna, hogy a háromperces videóhoz két és fél nap forgatás kell.”

A szám témája a párkapcsolat ellaposodása.

„Mindenki rohan, nem figyel a másikra. Számomra a szám üzenete, hogy meg kell oldanunk a saját problémáinkat, s nem kell mindjárt elválni, ha van egy kis vita.”

A klip tetszik a rajongónknak, ám Szarvas szerint nem biztos, hogy számára lesz folytatás. „Ez csak egy egyszeri alkalom volt. Csupán baráti szívesség a részemről, egyelőre nem tervezem, hogy több klipben szerepeljek.”

Két évvel ezelőtt szó volt róla, hogy a volt ETO-játékos és családja visszatér Győrbe, a labdarúgás világába. „Sajnos ez nem jött össze, vagyis utóbbi igen, hiszen jelenleg egyéni képzéseket tartok gyerekeknek Gyulán a Grosics Akadémián. Örülök, hogy azzal foglalkozhatom, amit szeretek, bevallom, még Győrről sem tettünk le.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában