Helyi életstílus

2021.12.20. 13:50

Állatok karácsonya a győri állatkertben

Közeledik az év egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony. Világszerte várják az emberek azt a pillanatot, amikor a szépen feldíszített fa alatt csodákat találhatnak. A győri állatkert lakói is évről évre ajándékot bontogathatnak ilyenkor, és, akár egy gyermek, úgy örülnek a lehetőségnek.

Simon Roberta

Forrás: Huszár Gábor / Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

Vidáman rágcsálják a nevükre szóló dobozban talált finomságot, amelyet gondozóik válogattak nekik. Aztán jöhet az önfeledt móka, a játék a dobozzal, amelyek minőségére külön ügyelnek az állatkert munkatársai.  

 

 

 

- A dobozok a kertbe beérkezett termékek újrahasznosított dobozai, a műanyag ragasztóanyagokat előzetesen eltávolították belőle, a csomagolás pedig papír, amely aztán szintén újrahasznosításra kerül. Így sem az állatokat, sem a környezetet nem fenyegeti veszély - emelte ki Füsi-Kiss Alíz, a Xantus János Állatkert munkatársa.

 

Az állatkert évzáró programjában régi és új állatok is részt vettek. Bontottak ajándékot a tapírok és lámák, a kismajmok, a vadkutyafalka és a tigris- és csimpánzcsalád is. Most először pedig tanúi lehettek a látogatók annak is, hogy viszonyulnak ehhez az ünnephez legújabb ormányosok, az elefántok és az öltönyös kolónia, a pingvinek.

 

Babyboom

 

Néhány napja az állatkert szerelmespárja, a pápaszemes pingvinpár pedig új jövevényekkel örvendeztette meg a gondozókat. A győri állatkertbe két külföldi állatkertből, Németországból és Olaszországból hoztak év elején egy-egy pingvincsapatot. A két csapat hamar összeszokott, olyannyira, hogy egy olasz hím és egy német tojó családalapítás mellett döntött. A pingvinpár tojásaiból december elején két kis pingvin kelt ki. A kicsik egyelőre még nem láthatók, szüleik nagyon óvják őket, de néhány hét múlva gondozóik elkezdik őket kézhez szoktatni. Remélik, hogy január közepén már lesznek annyira bátrak, hogy a közönség is láthassa őket. A szürke pehelytollas fiókáknak még nincs nevük és a nemük is egyelőre rejték. Későbbi vizsgálatokon derül majd ki.

 

Forrás: Zoogyőr

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában