Győrzámolyon várja új lakóját

2021.11.06. 07:42

Hetedik alkalommal cserélt gazdát Győr vándorbölcsője

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célkitűzése, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen. Ezt szeretné segíteni az a mintegy 20 vándorbölcső is, mely gyermekről gyermekre öröklődik országszerte. Pénteken Győrben ismét új családhoz került az egyik impozáns bútordarab.

Bella Violetta

Benedek még utoljára kikukucskál a bölcsőből, amit továbbörökít.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom győri képviselője Tevesz-Fejes Zsófia az átadáson elmondta, hogy hetedik gazdájához a bölcsőt emlékkönyv is kíséri, amiben minden lakója hagyott bejegyzést, illetve átadták azt a gólyás zászlót is, ami a születés jó hírét hirdetheti.

A győri bölcső Jófejű Emil fafaragó népi iparművész keze munkája, egyedi darab. Ezúttal a hét hónapos mezőörsi Székely Benedek adta tovább a TudásÉpítők tanácsadó szolgálat Munkás utcai épületében a fekhelyet.

Székelyékhez áprilisban vándorolt a bölcső, amikor Benedek mindössze tíznapos volt. A kisfiú pár hete kezdett el kúszni-mászni és felkapaszkodni, így a bölcső megérett a továbbörökítésre. Anyukája, Székelyné Kemele Martina azt mondja, azért még mindig örül, amikor beleteszik, szeret a rácsok között kukucskálni.

Születendő gyermeke nevében Vojtilla Zsuzsanna vette át a bölcsőt, kisfia várhatóan még ebben a hónapban látja meg a napvilágot. A kismama még nem döntötte el biztosan, de Lászlónak vagy Olivérnek fogják elnevezni a győrzámolyi kisfiút. Zsuzsanna reméli, hogy a gyönyörű bölcső ringása nyugalmat hoz majd kisbabájuknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában