Hétköznapok Prima-hősei: Kaposi-Leisz Kinga

Hétköznapok Prima-hősei – Kaposi-Leisz Kinga, az ambulancia osztályvezető ápolója kiérdemelte az év Covid-dolgozója címet.

kisalfold.hu

Kapos-Leisz Kinga osztályvezető ápoló. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Ismét gazdára találnak Győr- Moson-Sopron megyében is a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított megyei Prima díjak.

A hagyományos kategóriákon kívül a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a társadalmi felelősségvállalás kategóriában azokra is szeretné felhívni a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt példaértékű munkával segítették a megyénkben élőket. A jelölteket a következő napokban újságunk hasábjain és a kisalfold.hu online oldalon is bemutatjuk. Olvasóink dönthetik el az október 18-án kezdődő szavazáson, kié lesz az elismerő cím és a vele járó egymillió forintos díj.

„A legnehezebb napokon is úgy éreztem, hogy szeretem, amit csinálok” – nyilatkozta a Kisalföldnek Kaposi-Leisz Kinga, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház járványügyi ambulanciájának osztályvezető ápolója, miután tavasszal átvette „Az év Covid-dolgozója” elismerést. A Fogjunk Össze Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség 95 egészségügyben dolgozót tüntetett ki az országban.

Kaposi-Leisz Kinga osztályvezető ápoló. Fotó: Csapó Balázs

Kaposi-Leisz Kinga mindig emberekkel szeretett volna foglalkozni. Az óvónői és a tanári pályával rokonszenvezett, végül az egészségügy iránti elhivatottsága győzött. A főiskolán eredetileg a szülésznő szakot választotta, a Petz-kórház krónikus belgyógyászati osztályára segédápolóként került.

Magával ragadta a pálya sokszínűsége. Diplomás ápolóként is folytatta a tanulmányait, elvégezte az egészségügyi menedzsment mesterképzést. A minőségirányításon dolgozott a járvány kitöréséig.

A kórház 2020 márciusában állította fel a járványügyi ambulanciát, az ápolók és az adminisztratív dolgozók a legkülönfélébb részlegekről érkeztek. Az osztályvezető ápolói feladatokkal a 9 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Kaposi-Leisz Kingát bízták meg. 2021 tavaszára az ambulancia a kórház tűzvonala lett. Előfordult, hogy négy-öt mentő futott be egyszerre, s huszonnégy óra leforgása alatt több mint százhúsz beteg érkezett. Az ellátás óriási fizikai és mentális terhet, felelősséget rótt az ambulanciára, ahol ekkor már nyolc adminisztrátor, tizenegy ápoló, valamint két főiskolai hallgató munkájának irányítása volt Kaposi-Leisz Kinga feladata. Kivételes szervezőkészsége, empátiája és kisugárzása hozzájárult ahhoz, hogy az általa vezetett csapat mind szakmailag, mind emberileg példamutatóan helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában