Hétköznapok Prima-hősei: Bertalan Dóra

Hétköznapok Prima-hősei – Bertalan Dóra, a mosonmagyaróvári kórház radiológiai osztályának vezető asszisztense

Mészely Réka

Ismét gazdára találnak Győr- Moson-Sopron megyében is a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított megyei Prima díjak.

A hagyományos kategóriákon kívül a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a társadalmi felelősségvállalás kategóriában azokra is szeretné felhívni a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt példa­értékű munkával segítették a megyénkben élőket.

A jelölteket a következő napokban újságunk hasábjain és a kisalfold.hu online oldalon is bemutatjuk. Olvasóink dönthetik el az október 18-án kezdődő szavazáson, kié lesz az elismerő cím és a vele járó egymillió forintos díj.

Bertalan Dóra a mosonmagyar­óvári kórház radiológiai osztályának vezető asszisztenseként állt helyt a járvány idején.

Bertalan Dóra közgazdasági szakközépiskolában végezte tanulmányait. Ekkor még nem gondolta, hogy valaha is az egészségügyben fog lehorgonyozni. Az élet mégis úgy hozta, hogy 1997-ben, az érettségi után a mosonmagyar­­­óvári Karolina Kórház radiológiai osztályára került, ahol lehetőséget kapott arra, hogy röntgen­­­asszisztens lehessen.

Budapesten végezte el az iskolát és szerezte meg a szakképzettséget. Az évek alatt a szakma fejlődésével és a helyi diagnosztikai eszközök bővülésével egyre több feladatot kapott, amely kihívást és lehetőséget is jelentett. Kiváló orvosokkal végezhet komplex emlődiagnosztikát, illetve különböző intervenciós beavatkozásokat.

Pár éve megszerezte a CT/MR szakasszisztensi végzettséget is. 2019 óta a radiológiai osztály vezető asszisztense, amely számára elsősorban nem az irányításról, sokkal inkább a kollégákkal történő hatékony együttműködésről szól. A Covid-járvány hazai berobbanásával a röntgen-CT osztályon is átalakult a napi munka. Eddig nem tapasztalt nehézségekkel kellett szembenézniük, hiszen minden covidos vagy -gyanús beteg mellkasi állapotfelmérését az osztálynak kellett elkészítenie, amely azzal járt, hogy folyamatosan mentek a sürgősségi osztályra, illetve a páciensek állapotának követésére az ellátó osztályokra. Mindenhol a sterilitás szabályait betartva, teljes védőruhában kellett eleget tenni a diagnosztikai kéréseknek.

Bertalan Dóra kolléganőivel folyamatosan, minden tekintetben helytállt, kiválóan alkalmazkodtak a feladatokhoz. Párja és tizenkét esztendős kisfia adtak erőt, hogy végigcsinálja, és mindennap újult erővel nézzen a feladatok elé.

Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj 2021

A dosszié további cikkei

 

Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj 2021

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik