Hétköznapok Prima-hősei: dr. Tamás László János

dr. Tamás László János – Volt olyan, hogy napi háromszáz beteget láttak el.

Barki Andrea

A nyáron vonult nyugdíjba dr. Tamás László János. Fotó: Cs. B.

Fotó: Csapó Balázs

Ismét gazdára találnak Győr-Moson-Sopron megyében is a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított megyei Prima díjak.

A hagyományos kategóriákon kívül a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a társadalmi felelősségvállalás kategóriában azokra is szeretné felhívni a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt példaértékű munkával segítették a megyénkben élőket. A jelölteket a következő napokban újságunk hasábjain és a kisalfold.hu online oldalon is bemutatjuk. Olvasóink dönthetik el az október 18-án kezdődő szavazáson, kié lesz az elismerő cím és a vele járó egymillió forintos díj.

A nyáron vonult nyugdíjba dr. Tamás László János. Fotó: Cs. B.

A nyáron nyugdíjba vonult dr. Tamás László János főorvos a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház igazgatójaként kollégáival együtt nap mint nap emberfeletti küzdelmet folytatott azért, hogy a Covid–19-vírus tombolása minél kevesebb áldozattal járjon a megye legnagyobb egészségügyi intézményében.

Olyan területen kellett váratlanul újat alkotniuk, ami addig kiesett a mindennapos orvosi gondolkodásból is. A főigazgató előrelátásának köszönhetően a járványügyi helyzetre nem a pandémia kezdetekor kellett felkészülniük, miután a kórházban az a minőségbiztosítás része volt már régóta. A gyorsan növekvő betegszámok folyamatos átszervezést igényeltek a kórház vezetésétől. Szinte éjjel-nappal rendelkezésre kellett állnia, minden pillanatban döntéseket kellett hoznia. Osztályokat kellett átszervezni, olyan logisztikai rendet kellett kialakítani a kórházban, ami mindenkinek sértette az érdekeit. A legjobban a dolgozóknak, de a betegeknek is, hiszen nem látogathatták őket a hozzátartozóik. Nagy kihívás volt, de viselte. Úgy kellett a növekvő számú Covid-fertőzött betegeket ellátni, hogy a szakdolgozók egészségét, munkaképességét is maximálisan védje. Erőfeszítésének köszönhetően az öt megye intenzív ellátását végző intézményben az országos átlaghoz képest jobb volt a gyógyulási, halálozási arány, pedig volt olyan, hogy napi háromszáz beteget láttak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában