Hétköznapjaink Prima-hősei: a győri Széchenyi István Egyetem önkéntesei

A mobil tesztelés során az önkéntes csapatok több mint százezer kilométert tettek meg, ami körülbelül tízezer mintavételt jelent.

kisalfold.hu

Ismét gazdára találnak GyőrMoson-Sopron megyében is a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított megyei Prima díjak.

A hagyományos kategóriákon kívül a VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a társadalmi felelősségvállalás kategóriában azokra is szeretné felhívni a figyelmet, akik a koronavírus-járvány alatt példaértékű munkával segítették a megyénkben élőket. A jelölteket a következő napokban újságunk hasábjain és a kisalfold.hu online oldalon is bemutatjuk. Olvasóink dönthetik el az október 18-án kezdődő szavazáson, kié lesz az elismerő cím és a vele járó egymillió forintos díj.

A koronavírus-járvány második és harmadik hulláma jelentős terhelést rótt az egészségügyi rendszerre. Eleinte csak egészségügyi képzésben részt vevő hallgatókat hívtak segíteni, majd megnyitották a lehetőséget az önkéntesek előtt.

Máté Eszter, Maczkó Márton és Vinkovits Rebeka szervezők. Fotó: Cs. B.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói nem haboztak, munkára jelentkeztek. Tavaly novemberben az egyetem egészségügyis diákjai elsősorban szűrésekben vettek részt, azaz iskolákba, szociális intézményekbe jártak tesztelni. Januárban a Széchenyi István Egyetem átvette az Országos Mentőszolgálat önkénteseinek Győr-Moson-Sopron megyei szervezését. A hallgatók hősiesen helytálltak a kórházakban, a mentőszolgálatnál és az oltópontokon.

A győri kórházban az egészségügyis hallgatók a Covid-osztályokon és a járóbeteg-ellátásban is segítettek. A mentőszolgálathoz minden héten mentek egészségügyis hallgatók, de egyéb önkéntesek is, akik mobil tesztelésben vettek részt sofőrként, adminisztrátorként. Áprilistól pedig pedig az oltópontokon jelentkeztek önkéntes szolgálatra.

A számok magukért beszélnek: a mentőszolgálathoz egy-két nap alatt 150, az oltópontokra 250 önkéntes regisztrált. A mobil tesztelés során az önkéntes csapatok több mint százezer kilométert tettek meg, ami körülbelül tízezer mintavételt jelent. Az egészségügyis hallgatók igénybevételére jellemző, hogy a legintenzívebb szakaszban négy hétig, heti hat napban folyamatosan dolgoztak.

Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj 2021

A dosszié további cikkei

Győr-Moson-Sopron megyei Príma Díj 2021

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik