Programajánló

2021.10.08. 07:39

Fergeteg Party, Halnapok, állatáldás – Tuti programokból válogathatunk megyénkben a hétvégén

Ágfalván a gesztenyefesztiválon folyamatos gesztenyesütéssel és gesztenyés ételek kóstolójával is készülnek.

kisalfold.hu

20201010 Cák Muzsikaszóval, hagyományos ételekkel, helyi borokkal és kirakodóvásárral várták a műemlék pincesorra a Cáki Gesztenyés Hétvégéken a látogatókat. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Nemes Gergő süti a gesztenyét, mellette a felesége, Nemes Gergőné

Forrás: Illusztráció

Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

GYŐR

Koncert

Fergeteg Party-Szuperkoncert

10. 08., péntek, 19.00; Audi-aréna

Október 8-án Győrbe látogat a Fergeteg Party egy hatalmas szuperkoncerttel! A Audi Aréna Győr színpadán fellép a TNT, az Emelet és Mr. Rick, a házigazda: DJ Dominique. Az ország egyik legismertebb lemezlovasa és a Retro Rádió műsorvezetője, Várkonyi Attila (DJ Dominique) jól ismert számtalan jótékonysági kezdeményezéséről. A népszerű DJ – Hajtó Péter, a Retro Rádió és Győr város vezetésének támogatásával – ezúttal a 750 éves városba látogat, hogy egy különleges koncerttel köszönje meg az elmúlt nehéz időszakban a „frontvonalban” fáradhatatlanul értünk dolgozó emberek munkáját, továbbá lehetőséget biztosítson a környéken élő hátrányos helyzetű honfitársainknak, hogy egy különleges élménnyel gazdagodjanak.

Zenés délutánok Kismegyeren

10. 08., péntek, 17.00; Szőlős utcai óvoda

(Esőnap: október 15. (péntek) 17.00)

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezésében szabadtéri koncerteket hallhatnak Kismegyeren is. 2021. október 8-án (pénteken) 17 órakor a Szőlős utcai óvoda udvarán a Rába Koncert Fúvószenekar lép fel.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de érvényes védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:+36 96 421-740, [email protected]

Gasztro

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

I. Győri Halnapok

10. 09–10., 10.00; Radó-sziget

Október 9–10-én a Radó-sziget, a győriek egyik kedvelt találkozóhelye ismét egy kellemes, de leginkább különleges programmal várja a látogatókat. 5-féle – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás és halburger is képviselteti magát. Kifejezett újdonság a harcsacsinta. Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja.

A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellett kulturális élménnyel is szolgál. A sziget pavilonjában 9-én, szombaton vérpezsdítő térzenét szolgáltat a kiváló Star Machine és Michelle Myrtill. Ebédidőben Szórádi Árpáddal szól a nóta. 10-én, vasárnap Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze varázsolja el a közönséget az olasz ihletésű Érzések és sugallatok című műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik.

Gyermekprogramok: Mesegyár Gyerekzenekar, Csokigyáros show-műsor.

CSALÁDI

Állatáldás

10. 09., szombat, 14.00; Xantus János Állatkert

Szent Ferenc napján, az állatkert kőszínpadán a katolikus egyház képviseletében Győri Imre plébános úr által celebrált ünnepélyes áldáson vehetnek részt az állatkert látogatói. Először az állatkerti állatok felvonulása és áldása következik, melynek résztvevői: a ZooShow sztárjai, Lajos, a patkány, Barni, a láma, Kinchi a görény, és még sokan mások az állatkert lakói közül. Ezt követően a behozott házi kedvencek is áldásban részesülhetnek.

További programok:

15.00–Zoo Show (Zoo Arénában, a csimpánzkifutó mellett).

16.00 Pingvin-látványetetés

16.30 Elefánttréning

17.00 Tengerimalac-vonat

A TapiZoo asztalánál pedig különböző állati dolgokat érinthetnek meg, foghatnak kézbe látogatóink (pl. kígyóbőr, emutojás, pávatoll, szarvasagancs).

Díszmadár-kiállítás

10. 09–10., 9.00; Újvárosi Művelődési Ház (Győr, Liget u. 55.)

Díszmadár-kiállítás családi programokkal. Részletes program a www.gyorimadaraszok.hu oldalon.

GYEREK

Kicsi Gesztenye Klub

10. 09., szombat, 11.00; Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

Liza – búcsúelőadás

A Minimaxon már 9 európai országban és hazánkban is hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesejáték egyfelvonásos színpadi show-ja varázslatos hangulattal, karokat és lábakat rögvest megmozgató dalokkal vár mindenkit.

Családi és csoportos jegy nem váltható, vendégeinknek személyenként kell megvásárolniuk jegyüket. Az előadás kétéves kortól ajánlott.

Csodakutya Újvárosi Meseműhely

10. 11., hétfő, 17.00; Újvárosi Művelődési Ház

Újraindul a Csodakutya Újvárosi Meseműhely a 4–7 éves, óvodás korosztály számára. A foglalkozáson való részvétel ingyenes.

ELŐADÁS

Traccs! Dr. Zacher Gábor

10. 12., kedd, 18.00; Richter Terem

Traccs! Az országosan teret hódító beszélgetőest-sorozat Győrbe látogat! Második vendégünk dr. Zacher Gábor, akit alighanem senkinek sem kell bemutatni. Ő az, aki közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül őszintén kimondja gondolatait. Jegyek: 3500 Ft.

Bencés Estek

10.13., szerda, 18.30; Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium díszterme

A Bencés Estek programsorozat keretében, 2021.október 13-án, szerdán 18:30-kor a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében, Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora tart előadást, 235 éves a magyar állatorvosképzés címmel.

SOPRON

SZÍNHÁZ

A szerelem nem szégyen

10. 09., szombat, 19.00; Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

A ’30–40-es évek magyar filmslágereinek kamaraszínházi előadása élő zenei kísérettel.

Szereplők: Vörös Edit színművész, Domoszlai Sándor színművész, Heller Tamás érdemes művész. Közreműködik: Palermo Band. Belépőjegy: 3500 Ft.

KONCERT

Crescendo – Horváth József-emlékhangverseny

10. 13., szerda, 18.00; Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar bérleti sorozata a Liszt Ferenc kulturális központban. Vezényel: Oberfrank Péter.

ÁGFALVA

Ágfalvi Gesztenyefesztivál

10. 09–10., 10.00; Vadon Lovas Club

– Népművészeti kirakodóvásár és kézműves-foglalkozások.

– Büfé

– Gesztenyés ételek, sütemények.

– Folyamatos gesztenyesütés.

– Forralt bor, must.

– Gesztenyeméz

– Egész nap lovaglás, sétakocsikázás, pónilovaglás.

– Állatsimogató

– Ugrálóvár és szórakoztató játékok.

MOSONMAGYARÓVÁR

SZÍNHÁZ

Zárt tárgyalás

10. 08., péntek, 19.00; Flesch-központ

A Theatrum Ad Flexum előadása. Jegyek a Flesch-központban válthatók.

KIÁLLÍTÁS

Őszi tárlat

10. 09., szombat, 17.00; Fehér Ló Közösségi Ház

GYEREK

A Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület nemzetközi őszi tárlatának megnyitója. Kiállítók: Bősi Éva textilszobrász, Csák Attila szobrász, Galgóczi Emma fotós, Ghislaine Tonellier festő, dr. Ingrid Schramm festő, Hargitai Bea festő, Hirkóné Kun Mária festő, Ina Trunk festő, Kovács Ildikó szobrász, Komondi Magdolna festő, Kőrösi Tamás festő, Pintér Éva festő, grafikus, Reisinger Éva fotós, Gerd Sontheimer fotós, Talpas Balázs operatőr, Tóth Ida Klára festő, dr. Ingrid Schramm festő, Vágási Béla festő, Veres András grafikus.

Régmúlt idők játékai – kiállítás

10. 12., kedd, 17.00; Flesch-központ

Régmúlt idők játékai – kiállítás dr. Hartl Éva magángyűjteményéből.

A kiállítás dr. Hartl Éva egyetemi docens, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Neveléstudományi és Pszichológiai Intézet intézetigazgatója, az óvodapedagógiai szak szakfelelősének magángyűjteménye. A kiállításon köszöntőt mond Tisza Tünde, a Kékcinke Óvoda intézményvezetője, a konferencia koordinátora, a kiállítást Tanainé Városi Ágnes néprajzos muzeológus nyitja meg, közreműködik a Kékcinke Óvoda Maci csoportja. A kiállítás október 29-ig a Flesch-központ nyitvatartási idejében látogatható 10.00–18.00 között.

 

Bütykölő szakkör

10. 08., péntek, 17.00; Fehér Ló Közösségi Ház

Ősz tündérke és kedves állatkák készítése (baglyok, egérkék).

CSALÁDI

Családi nap

10. 10., vasárnap, 16.00; Fehér Ló Közösségi Ház

Családi nap mozival az állatok világnapja tiszteletére: 16–17 óráig kézműveskedés (kedves állatfigurák készítése többféle technikával), 17 órától a moziban Énekelj! címmel amerikai családi animációs film (6). A programon a részvétel ingyenes!

LEVÉL

CSALÁDI

XVI. Civil Nap levélen

10. 09., szombat, 10.00; Kultúrház és Fő utca

Házigazda idén: Levéli Polgárőr Egyesület

A nap témája: Neked is szalajt? Részt vevő csapatok: GYÖK, Lábatlan, LBE, Német Önkormányzat, Népdalkör, Nyugdíjasok, Sárkányhajósok, Tűzoltók, U19-es focicsapat

10.00 Bábukavalkád – szalmabábuk kihelyezése a Fő utca különböző pontjain.

15.00 Levéli Civil Placc Teátrum – a csapatok vidám műsorai a bábuknál.

16.00 Civiliáda – vidám vetélkedő a „civilek” csapatai között.

18.00 Civil mulatság. Zenét szolgáltat: Roby & Adél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában