Kreativitás és minőség

2021.10.12. 11:15

Első alkalommal rendeztek kézműves-kiállítást Sopronnémetiben – fotók

Egyre hangsúlyosabb a hazai termékek fontossága, ezt hivatott erősíteni a sopronnémeti termelői vásár is, amelynek időpontját összekötötték a faluban első alkalommal megrendezett kézműves-kiállítással, ahol kiderül, milyen sok tehetséges ember él a faluban.

Kustor Réka

Közel másfél éve működik sikerrel a sopronnémeti termelői piac. Minden hónap második szombatján összegyűlnek a környék, de még a távolabbi települések termelői, kézművesei is, megörvendeztetve minőségi portékáikkal a vásárlókat. Családias a hangulat, az áruválaszték pedig bőséges: van itt a finom sajtoktól kezdve a mézen át a húsáruig minden, mi szem-szájnak ingere, de nem maradnak ki a sorból a kézműves ajándéktárgyak, vagy épp a biotermékek sem.

Sárváriné Csepregi Eszter Csornáról érkezett térségünk nagy hagyományú finomságával, a rábaközi pereccel. – A ­családban már 50 évre visszamenőleg volt pereces, a nagymamám készítette először, utána az anyukám, és ötödik éve, hogy én vettem át a stafétát. A sopronnémeti piacot nagyon jó kezdeményezésnek tartom, egyre több az árus és a vevő, már visszatérő vendégeink is vannak – emelte ki Sárváriné Csepregi Eszter.

Néhány lépésre a vásártól a kultúrház is meglepetéseket tartogatott, amiről az ötletgazda, Bakonyi Réka önkormányzati képviselő, könyvtárvezető, közművelődési szakember számolt be lapunknak.

 

– Sok kreatív, tehetséges, ügyes kezű ember van a faluban, ebből kifolyólag gondoltam, hogy rendezzük meg az első kézműves-kiállítást. Nem csak a jelen alkotóinak, sokan megőrizték a felmenőik keze munkáját, ezek az alkotások is helyet kaptak a kiállításon – mondta Bakonyi Réka, aki hobbiszinten horgol, hímez, szeret kézműveskedni, így ő is a kiállítók között volt. – Mivel ennyire gazdag lett az első kiállítás, bízom benne, hogy lesz folytatása. Biztosan sok olyan kincs van a faluban, amit érdemes lenne bemutatni.

Minden korosztályból megmutatták a tudásukat, a fiatalabb generációt képviseli a grafikusnak tanuló Müller Zsanett: – Önarckép, magazin­terv, csendélet, portré, szimultán rajz, dombornyomat­­­ – mutatja sorban a hozott képeket, és a fiatal szárnyaló képzelete, úgy tűnik, kreativitással és jó kifejezőkészséggel is párosult.

A tehetségek között ott van D. Szabó István is, aki közel 40 éve foglalkozik festészettel. – Mindig abban a témában festek, ami motivál – mondta, s kiemelte az önnön fejlesztés fontosságát, a képei pedig lenyűgözőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában