Kultúra

2021.09.03. 11:27

Évadnyitó – három új táncost mutattak be a Győri Balettnál – galéria

Sokszínű, izgalmas, őrült évad elé nézünk – fogalmazott Velekei László a Győri Balett igazgatója a pénteki évadnyitó társulati ülésen.

Simon Roberta

Fotó: CSAPO BALAZS

Új arculattal és új arcokkal vágnak bele a 2021/22-es évadba, amit a frissesség, a fiatalság és az energia hat át Velekei László szerint. Összesen 16 darabot tűz műsorra az idei évadban is a MÜPA együttesének választott győri társulat. Bemutatkozik a színpadon a három új táncos: Annabelle Hustace, Kaszab Zoltán Bence és Szendrey Rebeka is.

Az évad első felében Szeptember 28-án a Káosz és a Hullámok című darabokat láthatja a közönség. Színpadra viszik a Mimi és a Mozdulatok Stravinszky-re című előadásukat is. A karácsonyfa alá a One Way to Heaven produkciójukat szánják. Az augusztusban Kaposfesten bemutatott Bach másként című koreográfiájukat is szeretnék elhozni Győrbe.

Repertoáron marad az Anna Karenina, a Kippkopp és Tipptopp, a Kippkopp karácsonya, a Passage, a Maszkabál, a Románc és a Ne bántsot, pedig felújított verzióban láthatjuk majd. A GisL-t és a Körforgás estet is elhozzák a Győri Nemzeti Színház színpadjára. Különleges előadásokra készülnek a Vaskakas Bábszínházzal, a Győri Filharnmonikus Zenekarral és a Győri Nemezeti Színházzal is közösen. Egyedi darabjaik egy részét a Torula Művésztérbe is elviszi a kisalföldi társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában