Édes ünnep

2021.08.17. 18:46

Ezekben a Győr-Moson-Sopron megyei cukrászdákban kóstolhatjuk meg Napraforgót, az ország tortáját – íme, a lista!

Szotyi és vilmoskörte is van hazánk idei ünnepi tortájában.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Mihaly

Mint ismert, a Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.

Fodor Sándor, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrásza a Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájával. Fotó: MTI

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen a Magyarország tortája címet Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgómag, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.

Füredi Krisztián nyerte meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt. Mint Nándori László zsűrielnök elmondta: az idei döntő nagyon szoros volt, a győztes végül a Beszterce rózsája lett. A hozzáadott cukor nélkül készült tortában a sárgabaracké a főszerep, a gyümölcs több rétegben is megjelenik, és ízében jól harmonizál a dióval és az étcsokoládéval.

Ezekben a Győr-Moson-Sopron megyei cukrászdákban kóstolhatjuk meg a két tortát augusztus 20-tól

Fertőd

Rábensteiner Kávézó

Győr

Bécsi Kávéház

Kuglóf Cukrászda

Mini bécsi fagyizó és cukrászda

Toscana Cukrászda

Mosonmagyaróvár

Mézes Zserbó Cukrászda

Pannonhalma

Pletyka fészek

Sopron

Dömötöri Cukrászda

ETORTA.HU

Gino Cukrászda

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Hoffer Cukrászda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában