átalakításra, akadálymentesítésre

2021.06.20. 13:00

Idén is kihirdették a pályázatot a 70 év felettiek lakhatási körülményeinek javítására Győrben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója és a győri önkormányzat ismét kiírta az Idősbarát lakásprogram című pályázatát a 70 év felettiek lakhatási körülményeinek javítására. A tender részleteit sajtótájékoztató keretében mutatták be tegnap.

Ollári Gergely

A pályázat célja, hogy részleges átalakítással, illetve akadálymentesítéssel javítsák az idősek lakhatási körülményeit, legyen szó akár egy fürdőkád, zuhanyfülkére cseréléséről, csúszásmentes padló kialakításáról vagy küszöbök megszüntetéséről. A pályázatban 70 évnél idősebb magánszemélyek vehetnek részt, akik saját tulajdonú győri ingatlanukban élnek, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lappal rendelkeznek, vagy önmaguk részére igazolt haszonélvezettel terhelt otthonukban életvitelszerűen élnek Győrben. A pályázható összeg maximum 600 ezer forint. A jelenlegi kiírás összköltsége 4 millió forint, amelyet Győr önkormányzata biztosít.

Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő beszédében hangsúlyozta: a program felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy az idős emberekkel foglalkozni kell.

– Az önkormányzat költségvetését is megtépázta az elmúlt időszak, így külön öröm számunkra, hogy újra ki tudtuk írni az Idősbarát lakásprogram című pályázatunkat. Az elmúlt 11 évben összesen 144 idős embernek tudtunk valós segítséget nyújtani és megkönnyíteni a mindennapjaikat – fogalmazott.

A program lebonyolításában évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segíti az önkormányzat munkáját. Panker Mihály regionális ügyvezető kiemelte: az időseinket leginkább az otthonaikban kell támogatnunk.

– Nagymértékben segíti a program azoknak a gondozóknak a munkáját is, akik az idősekkel nap mint nap foglalkoznak. Nem mindegy, milyen fürdőszobában kell gondozni azt, aki önállóan már nem tudja ellátni magát. A bírálat előtt minden pályázónál helyszíni bejárást is tartunk, ezek mind pluszinformációkat adnak majd a bírálók felé, és segítik a döntéshozatalt – mondta el Panker Mihály.

A pályázatokat egy eredeti és egy másolati példányban, elektronikusan kitöltve, postai úton vagy személyesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának irodájában lehet leadni hétfőtől július 17-ig. Az elektronikus kitöltésben az iroda munkatársai segítséget nyújtanak. A pályázati adatlap és az útmutató a www.maltai.hu/idosbaratlakasprogram, valamint a www.gyor.hu oldalról tölthető le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában