Hős fákkal a fenntarthatóságért

2021.04.23. 16:41

Európai Klímasztár díjat nyert el Kajárpéc

A díjjal a legjobb helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket, tevékenységeket díjazza immár kilencedszer az 1800 európai település hálózata.

kisalfold.hu

Forrás: eghajlatvedelmiszovetseg.hu

2021-ben a magyar települések közül Kajárpéc nyerte el az Európai Klímaszövetség Climate Star (Klíma Sztár) díját, mellyel a legjobb helyi éghajlatvédelmi fejlesztéseket, tevékenységeket díjazza immár kilencedszer az 1800 európai település hálózata – írja az eghajlatvedelmiszovetseg.hu portál.

A Győr melletti község az élmény- és értékalapú szemléletformáló tevékenységekért valamint a települési zöldfelületek megóvásáért és fejlesztéséért kapta meg a díjat.

A korábbi impozáns helyszínek helyett idén a koronavírus miatt a világhálóra kényszerült a Föld napjára időzített díjátadó, amihez a csomagküldő a díj és emlékplakett mellé egy palack biopezsgőt is hozott a virtuális koccintáshoz. Az online eseményhez Kajárpécről Laki György polgármester mellett Lajtmann Csaba, az Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke kapcsolódott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában