Termélvisszahívás

2020.11.30. 17:49

Nehézfém szennyezés miatt visszahívott egy tápszert a Nestlé

Kadmium szennyezettség miatt visszahívta a SINLAC Rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép, Bifidusszal, 650 g megnevezésű tápszert a Nestlé. Tájékoztatójukban azt írják, hogy a 02850291R tételszámú, 2021 novemberi lejáratú terméküket önkéntesen kivonták a kereskedelmi forgalomból. Azt kérik, az érintett termékeket ne fogyasszák el. A termék teljes vételárát – blokk hiányában is – a vásárlás helyén visszatérítik.

Mint írják, a termék ezen tételének kivonása mellett elővigyázatossági okokból döntöttek, tekintettel arra, hogy annak kadmium tartalma kismértékben meghaladja több európai országban, a termékre ott irányadó jogszabályokban meghatározott mértéket. A termék fogyasztása azonban nem jelent közvetlen veszélyt az egészségre.

A forgalomból való kivonás a SINLAC Rizs és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal 650g termék más gyártási tételeit nem érinti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában