Nagyszabású rendezvény

2020.08.29. 15:29

Együtt borozhatunk a mosonmagyaróvári várnál október elején

Különleges boreseményt terveznek októberben Mosonmagyaróváron. A program résztvevői három helyszínen találkozhatnak borászokkal, ezenkívül kellemes gitár- és jazz-zene mellett kóstolhatják végig a hazai top borászok legfinomabb nedűit.

Ollári Gergely

2020.08.27 Vinvr, npszerstsk a hazait,Vajas Pter Vinvr Kft.Dr. Szalka va dkn asszony - Szchenyi Istvn Egyetem Mezgazdasg- s lelmiszertudomnyi Kar,Nmeth Attila - vri Gazdszok Szvetsge, Molnr Tams Vinvr Kft Fot: Nagy Gbor Kisalfld Mosonmagyarvr

Fotó: NAGYGABOR

A VinÓvár Kft. hagyományteremtő szándékkal gasztronómiai rendezvénysorozatot indított. Ennek következő állomása az Őszi VinÓvár lesz, melyet október 9-én rendeznek Mosonmagyaróváron. A rendezvény – melyet három helyszínen tartanak – szakmaiságát az egyetemmel való együttműködés határozza meg, a hallgatók ugyanis előadásokon és kurzusokon tanulhatják meg a borfogyasztás kultúráját.

A VinÓvár Kft. három korábbi rendezvényük sikeres fogadtatása miatt a jövőben még nagyobb szabású és komplexebb eseményeket szervez. Ennek lesz az első állomása az októberi program. A cég stratégiai partnerséget kötött a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karával és az Óvári Gazdászok Szövetségével. A program szervezői a csatlakozó partnerekkel tegnap találkoztak Mosonmagyaróváron, a dékáni hivatalban és megerősítették együttműködésüket.

– A program mind szakmailag, mind turisztikailag nagy jelentőséggel bírhat. Az esemény nem egy fesztivál lesz, hanem egy szakmai rendezvény. Szeretnénk az országban ismertté tenni a programsorozatot és erősítenénk a felújított vár látogatottságát is – mondta el Vajas Péter, a program egyik szervezője.

A rendezvény keretében borismereti előadások és kurzusok formájában népszerűsítik majd a minőségibor-fogyasztást. – A program visszahozza a régi boros rendezvények hangulatát, szakmaiságát. Nagyon hiányzott egy ilyen nívós rendezvény a városból. A hallgatók beülhetnek majd tudományos előadásokra, megtanulhatják a borfogyasztás kultúráját és megismerhetik a legfinomabb hazai borokat is – tette hozzá dr. Szalka Éva, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karának dékánja.

Felvételünkön a szervezők, Vajas Péter, Dr. Szalka Éva, Németh Attila és Molnár Tamás. Fotó: Nagy Gábor

– A vár és környéke tökéletes helyszíne lesz a rendezvénynek. Az együttműködésünk során elkezdődik egy folyamat, amelyre nagyon régóta vártunk már. Vártuk, hogy az egyetem részt vegyen a közéletben a városban – tette hozzá Fazekas Imre, az Óvári Gazdászok Szövetségének elnöke. A program központi helyszíne az egyetem épülete és a vár környéke lesz. A résztvevők három helyszínen találkozhatnak majd a borászokkal, kellemes gitár- és jazz-zene mellett kóstolhatják végig a hazai top borászok legfinomabb nedűit.

Az őszi rendezvény csak az első állomása a kibővített VinÓvár sorozatnak, hisz a tervek szerint tavasszal kétnapos rendezvényt tartanak, melyen borbírálat is lesz, valamint megválasztják az egyetem és a város borát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában