Ízelítő

2020.06.27. 13:22

Győri filmesek a Mélypont érzés címen forgatják első egészestés filmjüket

Ötödik éve segíti az első filmeseket a Nemzeti Filmalap Inkubátor programja. Az öt támogatott közé került be ebben az évben Miklós Ádám és Száki Adrián győri filmesek legújabb dokumentumfilm terve, a Mélypont érzés.

kisalfold.hu

A programra diplomás, de egész estés filmet moziban még be nem mutatott rendezők, illetve olyan alkotók jelentkezhettek, akik valamelyik filmfesztiválon már szerepeltek rövidfilmjükkel. Újdonság, hogy olyan alkotók is pályázhattak, akik televíziós alkotást jegyeznek. A nagyon népszerű kezdeményezésre idén hatvanan jelentkeztek, közülük került ki az öt elkészült filmterv.

Az egész estés dokumentumfilm, szerfüggők felépülését követi végig, ahogy dr. Petke Zsolt, a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet vezető főorvosa a sziklamászással egészíti ki a terápiát. Zsolt maga is felépülő függő és egyfajta mentorként végigkíséri a bentlakók rögös útját, ahogy a szakadék széléről indulva egy hegy csúcsán találják magukat.

A film készítésével kapcsolatban az alkotók a Mélypont Érzés Facebook oldalán folyamatosan osztanak meg friss információkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában