Állattartás

2023.11.10. 06:53

Győri összefogás - Szerető családba került Buksi kutya

Néhány hete a győri rendőrség a győri állatmenhellyel együttműködve a felelős állattartásra hívta fel a lakosság és a gazdik figyelmét egy videón keresztül.

Kisalföld.hu

A rendőrség felvétele

A kisfilmben feltűnt Buksi, egy fiatal, keverék, barna szőrgombóc is, aki a menhely lakója volt és várta, hogy szerető családba kerüljön. Vágya beteljesülésére nem is kellett sokat várnia, ugyanis a videó láttán egy kedves család beleszeretett és néhány napja már új gazdijaihoz is került.

Fotó: police.hu

A rendőrség felhívja a leendő állattartók figyelmét arra, hogy mielőtt összekötnék életüket Buksihoz hasonló kisebb vagy nagyobb négylábúval gondoljuk át, hogy gondoskodunk-e új családtagunkról az élete végig. Lényeges, hogy ismerjük az erre vonatkozó szabályokat is, például a megfelelő mennyiségű és minőségű élelem, valamint víz biztosítását. Állandó jelleggel nem lehet kikötni az állatokat, illetve 4 méternél rövidebb eszközzel is tilos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában