Túlélőshow kőkemény körülmények közt

2023.09.30. 06:52

Az Audiból lakatlan szigetre – Ismerjék meg Viktóriát, az új Survivor győri főhősét – videó, fotók

Győri versenyzőnek, Kiss Viktóriának is szurkolhatunk az egyik kereskedelmi csatorna hétfőn induló, esti főműsoridőben vetített túlélőshowjában, a Survivorban.

Szeghalmi Balázs

Felvételünkön Kiss Viktória két edzőjével, Tóth Sándorral és Lakatos Mihály „Múmiával”, akik felkészítették az RTL fizikailag és lelkileg is embert próbáló műsorára. Fotó: Rákóczy Ádám

  • Mint arról tavaly év végén hírt adtunk, a kétgyermekes édesanya a győri Audi munkatársa.
  • Revizorként dolgozik a négykarikás cégnél, miközben a szabadidejében naturál testépítéssel foglalkozik.
  • Kiss Viktória vágya, hogy naturál testépítésben idén is indulhasson az olimpián.

A műsor szerkesztőinek tetszett Viktória karaktere

– Poénnak indult az egész. Pár kollégámmal viccből adtuk be a jelentkezésünket a Survivorbe, majd meglepetésemre fél órán belül hívtak a műsor szerkesztői. A kommunikáció­jukon rögtön éreztem, hogy felkeltette az érdeklődésüket a karakterem. Ekkor azonban még nem gondoltam, hogy ott lehetek a Fülöp-szigetekre utazó tizennyolc fős társaságban.

Már csak azért sem, mert a nyár eleji forgatás idején lett volna naturál testépítésben a manchesteri vb, amire gőzerővel készültem – kezdte Kiss Viktória. A testépítést olyan eredményesen űzi Viktória, hogy tavaly ősszel a Las Ve­gas-i naturálolimpián ezüstérmet nyert.

A lánya tandíjára fordítaná a 20 milliós főnyereményt

Mi billentette a mérleget a Survivor felé? – kérdeztük. – A castingok hétről hétre komolyodtak, s éreztem, hogy a műsor szerkesztői szeretnék, hogy induljak az idei évadban. Emellett volt személyes motivációm is. A lányom idén érettségizett a műsor alatt, sajnos a ballagásán sem voltam ott. Nem titok, hogy külföldi egyetemen folytatná a tanulmányait.

A tandíj árát akkor tudom vállalni, ha megnyerem a Survivor húszmillió forintos fődíját – hallottuk Viktóriától. A kétgyermekes édesanya számára májusban dőlt el, hogy versenyzője lesz a Survivornek. A távoli földrészen zajló forgatásokat úgy vállalta, hogy fizetetlen szabadságot kért és kapott a győri négykarikás cégnél.

Kézműtét után nem sokkal végezte a felkészülést

Két edzőjével, Lakatos Mihály „Múmiával” és Tóth Sándorral május első harmadában már szem előtt tartották a Survivort, s tudatosan alakítottak a foglalkozásokat. – Megnéztük a korábbi adásokat, az ott látott feladatok határozták meg a felkészülést. Az állóképesség és az ügyesség fejlesztésére nagy hangsúlyt fektettünk. Gyakran motiváltam Vikit azzal, hogy az sem kizárt: pálmafán kell majd tartania magát, miközben a mélyben anakondák leselkednek. Vagyis ki kell bírnia mindent – mondta a Múmia becenevű edző.

– A túlélőshow-k fejben dőlnek el. Így fokozatosan tettünk egyre nagyobb nyomást Viki vállára. Úgy terheltük az edzések során, hogy minden alkalommal feszegettük a fizikai képességei határait – tette hozzá Tóth Sándor. Viki edzéseit sokáig egy áprilisban végzett kézműtét hátráltatta; nehezen tudott fogni, ám szerencsére gyorsan gyógyult az operáció után.

Kiss Viktória imád előre tervezni. Ezt a képességét a Survivor műsorában is többször kamatoztatja. Fotó: Survivor

Ez a műsor nem a barátságokról szól

Azt nem árulhatja el Viki, hogy meddig jutott el a Survivor új szériájában, ám a forgatás hangulatáról, a körülményekről nyilatkozhat.

– Az első nap többször feltettem magamnak azt a kérdést, hogy mi a fenét keresek itt. Pokoli a hőség és a páratartalom. Elemi ételeket kapunk, fedél a fejünk fölött pedig akkor lesz, ha készítünk magunknak abból, amit a természet ad távol a civilizációtól.

Ez a műsor véletlenül sem a barátságokról szól. Így büszke vagyok arra, hogy pár versenyzővel a forgatás után is tartjuk a kapcsolatot – zárta szavait a Survivor győri szereplője. Viktória most hétvégén sem unatkozik: Nyíregyházán próbálja kivívni a jogot arra, hogy naturál testépítésben idén is indulhasson az olimpián.

Felvételünkön Kiss Viktória két edzőjével, Tóth Sándorral és Lakatos Mihály „Múmiával”, akik felkészítették az RTL fizikailag és lelkileg is embert próbáló műsorára.  Fotó: Rákóczy Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában