Vizes vb

2023.06.21. 11:49

A valaha volt legjobbnak tartják a magyar tervezésű vízipólólabdát (videó)

Magyar tervezésű labdával játsszák majd a fukuokai vizes világbajnokság vízilabdatornájának mérkőzéseit, a játékszer pedig egy rangos díjat is elnyert már.

MW

A labdát a Mikasa Spa 2022-es budapesti Fina Világkupán a 2023-as Fina Világkupa hivatalos labdájaként leplezte le.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A labdát a gyártó Mikasa cég rendelte meg a magyar dizájnercsapattól, amelyet számos tervező közül választott ki.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben olvashatók a Mikasa elnök-vezérigazgatója, Juji Szaeki szavai, aki így mutatta be az új labdát: 

Ez messze a legjobb vízipólólabda, amit valaha alkottunk.

A Graphasel Design Studio art direktora, Ördögh László elmondta, a győztes terv Láng Kristóf nevéhez fűződik, az elkészítése során pedig számos dologra kellett ügyelni, aminek a végén egy gömbre illeszthető tökéletes dizájnná kellett összeállnia.

 

A labdát ugyanis az alapoktól elkezdve kellett újratervezni, és olyan színeket és grafikát kellett alkalmazni, ami kontrasztos, vibráló és dinamikus, hogy a víz alatt is jól kivehető és könnyen megtalálható legyen a játékosok számára

– fűzte hozzá.

A győztes terv Láng Kristóf nevéhez fűződik:

A labda – amelyet a magyar klubcsapatok már tesztelhettek – egy rangos amerikai díjat is kapott a közelmúltban: a New York Product Design Awards 2023-as díjkiosztóján lett aranyérmes a magyar csapat terve. 

A magyar dizájner stúdió az amerikai elismerés mellett számos nemzetközi díjat elnyert már és több sporttal kapcsolatos projektben is bizonyított: többek között a 2017-es és 2022-es magyarországi vizes vb arculatát is a csapat tervezte. A magyar cég többek között hétszer nyerte el a dizájnvilág egyik legrangosabb nemzetközi elismerését, a Red Dotot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában