Bankfúzió

2021.11.30. 14:59

Tovább egységesül a Magyar Bankholding irányítása

2021. december 1-jétől dr. Barna Zsolt veszi át a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait, majd a jövőben elnök-vezérigazgatóként irányítja a holding társaságot, amely magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is.

A Magyar Bankholding Zrt. közel egy éve, 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését. A társaság célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesülésének és átalakításának levezénylése, összhangban az idén márciusban elfogadott üzleti stratégiával és a novemberben nyilvánosságra hozott fúziós menetrenddel.

Az összeolvadás hangsúlyos eleme az egységes szervezeti irányítási struktúra létrehozása a Magyar Bankholdingban és tagbankjaiban.

Ennek megfelelően 2021. november 16. napjával a Bankholding vezérigazgató-helyettesei és ügyvezető igazgatói átvették a szakmai és munkajogi irányítást a csoport tagbankjaiban, a Budapest Bankban, az MKB Bankban és a Takarék Csoportban.

2021. december 1-jével a csoport újabb lépéseket tesz az egységes irányítás kialakítása érdekében: a Magyar Bankholding igazgatósági elnökének feladatait ellátó dr. Barna Zsolt veszi át a vezérigazgatói feladatokat, majd a jövőben a társaság elnök-vezérigazgatójaként irányítja a Bankholdingot.

Az MTB Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját Szabó Levente, a Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettese fogja betölteni, a holding szervezetben meglévő pozíciójával járó feladatok ellátása mellett.

Vida József a Bankholding tagbankjainak refinanszírozó jelzálogbankjaként működő Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnökeként dolgozik tovább a csoporton belül, összhangban a társaság november 23-i közgyűlésén történt újraválasztásával.

Az év végéig megvalósuló egységes szervezeti irányítási struktúra egyértelmű vállalatirányítási rendszert hoz létre a Magyar Bankholdingban

és tagbankjaiban – ideértve az MTB Zrt.-t és a Takarékbank Zrt.-t is –, ami elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását. A Magyar Bankholding tervei szerint a teljes működés egységesítése két lépcsőben valósul meg: 2022. március 31-én összeolvad a Budapest Bank és az MKB Bank, a Takarék Csoport pedig 2023 második negyedévéig csatlakozik a fúzióhoz.

Az egyesülés célja Magyarország legmodernebb bankjának felépítése, amelynek alapértéke a stabilitás és megbízhatóság, és digitális megoldásaival radikálisan javítja a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélélményt.

Borítókép: Dr. Barna Zsolt sajtóbeszélgetésen 2021. november 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában