pályázat

2020.04.15. 16:01

Több mint 30 ezer kutatót érinthet a kutatásfejlesztési bértámogatás

Harmincháromezer kutatót érinthet az kutatásfejlesztési bértámogatás, amelyre a vállalkozások április 15-től pályázhatnak – mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1-en.

A támogatásra azok a cégek pályázhatnak, amelyek a versenyszférában a kutatásfejlesztés és innováció területén tevékenykednek. Hangsúlyozta, azért fontos a szellemi muníciók megőrzése, hogy egy hosszabb távú gazdasági kilábalás eredményes legyen.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a vállalkozások a kormányhivatalokban adhatják be igényeiket.

A pályázó cégek munkavállalói a területre jellemző átlagbér szuperbruttójának 40 százalékát, legfeljebb 318 ezer forintot kapnak majd havonta.

Abban az esetben, ha a kérvényt már a következő napokban leadják, a munkavállalók utófinanszírozás formájában áprilisi részbért is kaphatnak – jegyezte meg. Az április 16-án induló általános munkavédelmi bértámogatásról elmondta, hogy a támogatás minden munkatörvénykönyv szerint foglalkoztatott és a járvány miatt csökkentet munkaidőben dolgozó alkalmazottat érint. Mint mondta, a kérelmek nyomán a kieső munkabér 70 százalékát az állam fogja utalni a dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában