Készpénzletét

2019.10.01. 12:19

Újabb bizalomépítő lépést tett a Neckermann Magyarország

A cég demonstratív módon kaucióbiztosítás helyett immár 3,4 milliárdos készpénzletétben tartja a csőd esetén szükséges kiadásokat messze meghaladó vagyoni biztosítékát.

A működtetés fenntartásáért küzdő magyar Neckermann, stabil pénzügyi helyzetét bizonyítandó, kaucióbiztosítás helyett immár 3,4 milliárdos készpénzletétben tartja a csőd esetén szükséges kiadásokat messze meghaladó vagyoni biztosítékát – olvasható a Világgazdaságban.

A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. a korábbi, az Európai Utazási Biztosító (EUB) által nyújtott kaucióbiztosítás helyett immár készpénzletétben tartja a korábbi utazási forgalom alapján megállapított 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, amely az utazásszervező cég esetleges csődje esetén fedezi az utasok kártalanítását.

A társaság ezzel is jelezni akarja, hogy az anyagi helyzete stabil, és továbbra is mindent elkövet azért, hogy a Thomas Cook cégcsoport bedőlése ellenére teljesítse az utasok felé fennálló szerződéses kötelezettségeit.

A kaucióbiztosítás a Thomas Cook bedőlése után már csak arra terjed ki, hogy a magyar vállalat nem várt csődje esetén külföldön ragadt utasok hazaszállítását megszervezzék – tájékoztatta a Vi­lág­gazdaságot Lengyel Márk, az EUB vezérigazgatója.

Azok az utasok, akik nem tudnak elutazni a Neckermann osztrák anyairodája, a Thomas Cook Austria, illetve a hasonló gondokkal küzdő német iroda csődje okán visszamondott szolgáltatások miatt a magyar iroda által lekötött utakra, a magyar Neckermanntól kapják majd vissza a pénzüket

– erre tett ígéretet a Turizmus.comnak nyilatkozó ügyvezető, Békefi Veronika.

A cég közleménye hangsúlyozza: az úti célokon tartózkodó utasok költségviselésére kötelezettségvállaló nyilatkozatot adtak ki, amely az utasok szállodai költségeinek és hazautazásuk költségeinek kifizetésére szól.

Mindeközben a Magyar Nemzet cikke arról is beszámol, hogy már vannak kérői a magyar Neckermann-leánynak, hiszen külföldi és hazai befektetők is érdeklődnek a magyarországi Neckermann utazási iroda iránt, amely tavalyi üzleti évét közel 18,4 milliárd forintos árbevétel mellett 650 millió forintos nyereséggel zárta.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy felszámolói szempontból a sikeres magyar érdekeltség értékesíthető vagyonelemnek számít a fizetésképtelenné vált anyacég számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában