Csodálatos hírek

2023.11.05. 09:45

Négy éve kapta meg az SMA-s Zente a kezelést: szívhez szóló posztot írt az anyukája

A kisfiú rengeteget fejlődött az elmúlt évek során.

MW

A kis Zente napról napra egyre erősebb

Forrás: Facebook/ Zente SMA 1 Tiny Hero - Stronger than SMA

Négy évvel ezelőtt, október 29-én hatalmas csodának lehettünk szemtanúi, amikor az SMA-val küzdő Zente megkapta a Zolgensmát. Ő volt az úttörő, azóta pedig számtalan másik gyermek megkapta a drága gyógyszert. Az évforduló alkalmából egy szívhez szóló posztot osztott meg a fiú édesanyja közösségi oldalán – írja a Ripost.

„Az elmúlt napokat Budapesten töltöttük, hogy Zente túlessen a szokásos évfordulós vizsgálatokon” – kezdte az édesanya, majd a Zolgensmáról is írt és az évfordulóról:

Egyetlen infúzió, egyszeri kezelés. Azóta dolgozik benne, Zenti pedig dolgozik a Tőletek kapott lehetőséggel és szépen fokozatosan épülget. Mindig szembejön néhány téves kijelentés, ezért is írom, hogy nem, nem volt semmilyen műtét, nem kap semmilyen kezelést. Pont ezt tudja ez a szer, hogy egyetlen infúzió és utána már „csak” fejleszteni kell a gyerekeket. Időközönként túlesnek sok-sok orvosi vizsgálaton, hogy legyen információ a szakirodalom számára, a jövő generációja számára, hogyan változnak, fejlődnek.

Zente nagyon jól viselte a vizsgálatokat és szép eredményeket ért el.

A fiú négy évvel ezelőtt csak úgy kaphatta meg a Zolgensmát, hogy közösségi összefogás által összegyűlt rá a pénz.

Ma már erre nincs szüksége az SMA-s gyerekeknek, államilag támogatottan megkaphatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában