Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Sorompó fel! 190 millió forintból fejlesztik a belvárosi beléptető rendszert Győrben

A beléptetést rendszámfelismerő kamerákkal kívánják megerősíteni úgy, hogy a távvezérlést diszpécserszolgálat lássa el.

Mint emlékezetes, 2010 júniusában fogadta el az előző ciklus győri képviselőtestülete a belvárosi behajtási rendeletet, mely finoman fogalmazva is kiverte a biztosítékot a centrumban kereskedő vállalkozóknál.

Bírósági pert kezdeményezett a rokkantnyugdíjas abdai férfi

A helyi rendeletet több mozgássérült személy is vitatta: az egyikük ügyéből bírósági per is lett.

2011 tavaszán egy abdai rokkantnyugdíjas férfi állt ki a győri bíróságon az igazáért, akit súlyos betegsége ellenére büntették meg azért, mert édesanyja halála után öltönyt szeretett volna magának készíttetni, s ezért behajtott a győri "zöldzónába".

A férfi az ítélethirdetést követően "erkölcsi győztesnek" nevezte magát: a bírósági tudósítást ide kattintva olvashatják el.

A belvárosi behajtási renden 2011 júniusában finomított utoljára a győri közgyűlés, a csütörtöki ülésen pedig várhatóan a rendszer fejlesztéséről döntenek az önkormányzati képviselők.

Biztosítani akarják a gépjárművek szűrését 

Az előterjesztésből a következő derül ki: a győri önkormányzat a kisalföldi megyeszékhely történelmi belvárosának funkcióbővítő fejlesztéséhez kapcsolódva korszerűsíti, átalakítja és bővíti a belvárosi korlátozott várakozási övezetek beléptető rendszereit, miközben új övezetek kialakítását szintén tervezi.

Olyan beléptető rendszert kívánnak felépíteni, mely biztosítaná a gépjárművek szűrését, beléptetését. Mindez nem lenne teljesen új, hisz két ütemben már megvalósult és működik is a szóban forgó rendszer (I. ütem: Káptalandomb, II. ütem: Bécsi kapu tér – Széchenyi tér – Király utca – Kazinczy utca, Kisfaludy utca).


A belvárosi gyalogoszónát jelenleg védő beléptetőrendszer a Széchenyi tér sarkán - fotó: Kisalföld-archívum
A belvárosi gyalogoszónát jelenleg védő beléptetőrendszer a Széchenyi tér sarkán - fotó: Kisalföld-archívum


Az előterjesztés szerint "a beléptető rendszert több be-és kiléptető ponton szükséges elhelyezni, hogy megfelelően legyen biztosítható a zónák gépjármű forgalma a gyalogos-kerékpáros forgalom mellett".

A beléptetést rendszámfelismerő kamerákkal – biztonsági opcióként beléptető kártyákkal is – kívánják felszerelni úgy, hogy a meglévő diszpécserszolgálat lássa el távvezérlést (kép és hang) is.

A rendszer kialakításnak várható, becsült költsége bruttó 190 millió forint.


Katt-katt: online tudósítás a győri közgyűlésről csütörtök délután!

A kisalfold.hu a márciusi győri közgyűlésről, csütörtökön 15 órától tudósít a Városházáról - tartsanak velünk akkor is!


hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme, ezek a sportegyesületek kapják a legtöbb pénzt Győrben

Összesen 18 sportklub 24 szakosztálya kap hétszámjegyű, azaz milliós támogatást 2014-ben a győri Városházától. Tovább olvasom