Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Soha véget nem érő kátyúzás

A megyeszékhely idén 104 millió forintot szánt kátyúzásra, ebből mindössze 3 millió maradt.
A megyeszékhely idei költségvetése 104 millió forintot szánt kátyúzásra, mostanra ebből mindössze 3 millió maradt. A legszűkebb számítások szerint is még legalább negyedmilliárdra lenne szükség...

Közgyűlési döntésre várnak a további kátyúzási munkálatok Győrben. Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársa elmondta: bár csak a legbalesetveszélyesebb úthibákat hozták helyre februártól júniusig, 3 millió forint híján elköltötték csaknem az egész éves keretet – a 104 millió forintot. Szakemberek szerint idén még legalább 250 millió forintnak lenne helye a megyeszékhely gödreiben.

A kiadások listáján Szabadhegy a dobogós, 14 millió forinttal. A csapadékelvezetés alapvetően hibás ebben a városrészben. Teljes útfelújítással lehetne csak elejét venni a további kátyúk kialakulásának, de ez már egy másik költségvetési tétel. A második helyen osztozik Gyárváros és Nádorváros, 8–8 millió forinttal. A munka persze nem fejeződött be, jelenleg is negyven ember dolgozik Ménfőcsanakon, Likócson, Szentivánon, Nádorvárosban, Pinnyéden és Szabadhegyen.
A közlekedőket mindez aligha vigasztalja.

SMS
Szeretném felhívni a figyelmet a szentiváni tsz-úton tátongó óriási gödörre! Egy hónapja kaptunk ott defektet, az alufelnit javíttatni kellett. Sokat járunk erre, hetente 3–4 autóst látunk itt defektet szerelni! Miért nem foltozzák be végre? Alattomos helyen van és veszélyes! Kérem az illetékeseket, mihamarabb intézkedjenek!
Az útkezelő szervezet tavaly 38 úthibából eredő kártérítési igénnyel foglalkozott. A közlekedők igazának bizonyítása nem könnyű, minden esetben megállapították a panaszos felelősségét. A város a jelzések 80 százalékát találta indokoltnak, általában a kárigény 40–50 százalékának kifizetését ítélték jogosnak – ez az útfenntartás terhére összesen egymillió forint kiadást jelentett. Idén máig 15 igénylés érkezett.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó az új városi Fidesz-elnök

Az egyedüli jelölt Szijjártó Péter országgyűlési képviselőt választotta elnökké a Fidesz győri… Tovább olvasom