Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Rekordszámú csoportos jelölés `Az év egészségügyi szakdolgozója 2012´ pályázaton

Győrből és Sopronból is indulnak egészségügyi dolgozók, ápolók a nívós díj elnyeréséért.

Alig több mint száz nappal az idei szakdolgozói pályázat meghirdetése után a napokban lezárult a csoportos jelölés időszaka.

Az összesítések alapján az idei versenyben az elkövetkezendő egy hónap során negyvenöt, a szakmai munkát napi szinten együtt végző csoportra irányul majd a figyelem.

Ez a szám a tavalyi eredményekhez képest jelentős növekedést mutat, hiszen akkor az intézmények ápolás- és orvosszakmai vezetői 28 munkacsoportot indítottak versenybe.Megyei jelöltek


"A most zárult csoportos kategóriában a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházból Prof. Dr. Oláh Attila orvosigazgató és Csordás Adrienn ápolási igazgató jelölésével a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály szakdolgozói csoportja vehet részt a pályázaton.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházból Dr. Winiczainé Németh Rita ápolási igazgató jelölésével Maráz Lászlóné, a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezető asszisztensét terjesztették fel a díjra" - mondta a kisalfold.hu érdeklődésére Morva Gábor programvezető.


Az idei szakdolgozói pályázat egyik újdonsága, hogy míg 2011-ben csoportos kategóriában kizárólag a fekvőbeteg-ellátás területén dolgozóknak volt esélye a megmérettetésre, az idei kiírás ugyanezt már a járóbeteg- és a helyszíni sürgősségi ellátás területén is lehetővé teszi.

Az elkövetkezendő hetekben mind a 45 szakdolgozói csoport egy többlépcsős minősítési folyamaton megy majd keresztül, ahol a tagok emberi és szakmai teljesítménye, valamint a betegek elégedettsége egyaránt nagy hangsúlyt kap.

"A pályázat legfőbb célja a nagyszerű, példaértékű tevékenységet folytató egészségügyi szakdolgozók felkutatása, bemutatása és a velük kapcsolatos pozitív történetek nyilvánosság elé tárása.

Nagy öröm számunkra, hogy jelöltállító szakterületek közé idén a helyszíni sürgősségi ellátás is bekerült, hisz így a mentősök emberségről és szakmaszeretetről árulkodó áldozatos tevékenysége előtt is fejet tudunk hajtani" – nyilatkozta Dr. Markovich György, a díjalapító Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

A pályázati lehetőségek bővülése az egyéni kategóriában is jelentős változásokat hozott, így az idei évtől itt is már négy szakterületről - alapellátás, járóbeteg-ellátás, fekvőbeteg-ellátás és helyszíni sürgősségi ellátás – lehet jelöltet állítani.

"Nagy öröm számunkra, hogy az egészségügyi szakdolgozók munkájának ismertségét és elismertségét támogató kezdeményezést már 2011-ben is jelentős érdeklődés és elismerés övezte.

A tavalyi Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázat legfőbb értéke az volt, hogy néhány nevesített területre fókuszálva keretet és lehetőséget adott a hazai kórházakban, klinikákon kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakdolgozó kollégák méltó elismerésére.

Ez pedig azt eredményezte, hogy végre méltó figyelem vetült a sokszor méltatlan körülmények között is helytálló, emberségből és szakmaszeretetből jelesre vizsgázó kollégáinkra" – fogalmazott Dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke.

Az idei pályázati időszak 2012. június 14-ig tart. Bár csoportos kategóriában a jelöltállítás lezárult, egyéni kategóriában erre még 2012. június 8-ig lehetőség van.

Az ünnepélyes díjátadó 2012. július 7-én, a budapesti Művészetek Palotájában, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Diplomaátadó Ünnepségének keretében lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősök napi megemlékezés Győr-Újvárosban

Győr-Újváros Településrészi Önkormányzata 2012. május 28-án (Pünkösdhétfőn) 10.30-kor Hősök napi… Tovább olvasom