Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Hatalmas karambol a színházban

Győr - Autókat törtek, ha nem is darabokra, de össze a Győri Nemzeti Színházban. Fontos kellékek ezek a Trabanttól az Audiig. A következő bemutató nélkülük elképzelhetetlen lenne.
A Győri Nemzeti Színházban az utóbbi évek egyik legnagyobb prózai sikere a Portugál című darab volt. Forgács Péter most ismét kortárs darabot rendez. Szókimondó, jelen időben játszódó, keserű komédiát. A bemutató jövő héten szombaton lesz. A próbák már régóta tartanak, a színészek már mindent tudnak, de az igazi díszlet még hiányzott ahhoz, hogy a Spiró György által megálmodott tömegkarambol igazán átélhető legyen. Ahogy a rendező Forgács Péter mondja, ebben a darabban nagyon fontos, hogy minden kellék a helyén legyen, hiszen az egész előadás egy helyszínen játszódik. A Színészekre nagy feladat hárul. A névsort elnézve bírni fogják, hiszen színpadra lép többek között Crespo Rodrigo, Bartha Alexandra, Nagy Balázs, Ungvári István, Posonyi Takács László, Török András, Szilágyi István, Bende Ildikó, Koppány Zoltán, Jáger András, Tóth Tahi Máté, Áts Gyula, Molnár Virgínia, Gyöngyössy Katalin, Mihályi Orsolya, Rupnik Károly, Lenner Karolina, Gerbert Judit és Szikra József is.

Összesen öt plusz két autót törtek össze állandó díszletnek a nagyszínpadon. Audi, Trabant, Skoda is volt közöttük. Fotó: Krizsán

„Sokan játsszák el a történetet. Ezt a keserű komédiát. Nem is tudom, ki volt az, aki műsorra tűzte. Nagyon nehéz darab, hiszen le kell kötni a nézőket. Ehhez pedig minden színésznek a legjobb formáját kell hoznia. Hozza is. De igazából majd most alakul ki az egész, hogy meglesznek az összetört roncsok is" – mondja a rendező, aki, csak titokban jegyezzük meg, még direktorként maga választotta ki ezt a Spiró-művet. Ám ahogy kivettük Forgács Péter szavaiból, bízik a csapatban. Mint elmesélte, rengeteg közös ötlet is helyet kapott a színpadi műben, de tegnaptól már nincs ötletezés, ezután azt kell begyakorolni, amit eddig felépítettek.
Különlegessége a spirói világnak, hogy nagyon szókimondó. Azok a mondatok, melyeket – akár a közlekedésben is – mi magunk is használunk, furcsán hangzanak esetleg egy színházlátogató számára. A Kisalföld úgy tudja, hogy a Koccanás című darab kezdésekor minden esetben fel fogják hívni a nézők figyelmét arra, szókimondó színházi élményben lesz részük.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogászbál: ügyvéd, ügyész és bíró egy asztalnál

Győr - A közélet jeles eseménye volt mindig is a jogászbál. Igaz, mint ahogyan azt az idei esemény… Tovább olvasom